Dotze autors conformen la Trobada d'Escriptors 2018, a la qual els centres educatius que ho desitgen poden apuntar-se fins al 9 d´octubre a través del web de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu. El programa es desenvoluparà de febrer a maig de 2018, i l´obrirà l'escriptora Almudena Grandes (7 de febrer), que acaba de publicar Los pacientes del doctor García.

La Trobada d'Escriptors, que es realitza en col·laboració amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i Edicions Bromera dins del Pla valencià de foment del llibre i la lectura, augmenta fins a 12 el nombre d´autors participants. Així, també participaran Care Santos, autora que ha rebut l'últim premi Nadal amb Media vida; el valencià dissenyador de còmics Manuel Bartual, que ha aconseguit una gran repercussió amb la narració d´un thriller a Twitter; Xavier Aliaga, Pepa Guardiola, Fernando Delgado, José Saborit, Marisol Sales, Maria Dolors Pellicer, Silvestre Vilaplana, Daniel Torres i Joan Francesc Mira.

D'altra banda, fins el dissabte està oberta la inscripció dels tallers escolars de creació literària (còmics, narrativa, poesia, biblioteconomia...). Els centres educatius interessats hauran de sol·licitar la participació a través de la pàgina web de la Biblioteca, on es detallen les dates. A més, el pròxim dissabte, 30 de setembre, es retrà homenatge a Miguel Hernández, en una activitat destinada a les famílies, i el 22 d'octubre es debatrà sobre lectura i xarxes socials en família.