El departament d'Educació de l´Oceanogràfic disposa d'una divertida i àmplia oferta didàctica basada en els continguts establits per l'educació reglada i adaptada a cadascun dels nivells acadèmics. Biodiversitat, ecologia, funcions vitals i adaptacions a la vida marina són alguns dels eixos temàtics més representatius entorn als quals es desenvolupen les activitats plantejades. El missatge de respecte i protecció de la naturalesa a través del mar és el denominador comú en tots ells.

Enguany l´Oceanogràfic amplia l'oferta didàctica amb una nova activitat educativa, denominada «3,2,1? Immersió», dedicada a escolars de 2n d'Infantil fins a 6é de Primària. Este programa sorgix per a cobrir les necessitats dels professors que requerixen que un mateix educador romanga amb el grup durant tot el temps de visita del grup a l´Oceanogràfic.

Tauletes i llibres

Durant tres hores un educador o educadora acompanyarà al grup per les instal·lacions de l´Oceanogràfic, mentre que els xiquets i xiquetes hauran d'anar superant proves i endevinalles que els permetran gaudir d'una immersió inoblidable.

En el cas dels grups de Primària, l'activitat es realitza amb tauletes digitals. En cada instal·lació, els alumnes hauran de respondre a una sèrie de preguntes que apareixen en pantalla i la resposta de la qual la trobaran en la mateixa instal·lació en la que es desenvolupe l´activitat. Una vegada contestades les preguntes, el grup es desplaça al següent espai.

Als més menuts d´Infantil, abans d'entrar en la instal·lació i a través de llibres de pistes, se´ls introduix en el descobriment d'una espècie representativa d'un hàbitat concret. Els llibres estan estructurats de la mateixa manera per a facilitar la comprensió de la dinàmica i perquè els participants organitzen millor el seu pensament i puguen anticipar-se. Una vegada que s'ha analitzat a l'animal, el grup continúa amb la visita.

Així, mitjançant esta activitat poden conèixer diferents animals de les instal·lacions de l´Oceanogràfic, a través del treball en equip. A més, és una manera dinàmica i entretinguda que promou l'interès pels animals i la seua cura, i permet conéixer els diferents problemes que existixen en els oceans i com proporcionar solucions.