El 2016 un grup d’ajuntaments de les comarques del Camp de Túria i els Serrans elaboraren un projecte conjunt per tal de reactivar, fer visible i posar en valor el llibre a través d’una proposta que implicara a tota la població i que donara a conéixer la tradició oral i el folklore dels diferents pobles participants.

Sénia Projectes Educatius va ser l’encarregada de posar en marxa la iniciativa sota el nom de «Marató de Lectura el Camp de Túria - la Serrania».

Tot tipus d’activitats

La iniciativa pretenia convertir-se en una festa de la lectura on els assistents pogueren llegir en solitari o en conjunt, en veu alta o en silenci, i tingueren l’oportunitat de contar històries o escoltar-les. Amb aquest propòsit s’organitzaren diverses activitats al voltant dels llibres, com tallers, contacontes, exposicions i, fins i tot, un concurs fotogràfic. El projecte es va dur a terme entre octubre i novembre de l’any passat en diferents poblacions valencianes, com Serra, Domenyo, Nàquera o Gàtova, entre altres, amb l’objectiu de mostrar que llegir és una activitat fonamental en l’educació i el desenvolupament personal i que, a més, enforteix la imaginació.

Sénia Projectes Educatius va inaugurar el dissabte passat la segona edició de la Marató de Lectura a Gàtova. El pròxim diumenge, 29 d’octubre, estaran a Villar del Arzobispo, el 4 de novembre la Marató passarà per Marines, el 5 de novembre per Nàquera, l’11 per Olocau i el 12 de novembre estaran a Loriguilla.