El divendres tindrà lloc a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València (UV) l´esdeveniment multiplicador del programa europeu Erasmus + «Autisme en UECIL a les Escoles d'Europa: identificació i difusió de les millors pràctiques», que organitza el Cefire de València, i al que està previst que assistisquen més de 250 professionals que treballen amb alumnat TEA (Trastorns de l´Espectre Autista).

El projecte Amuse compta amb la participació de la UV i de la Universitat de Bath (Regne Unit); de quatre centres amb Unitats Específiques de Comunicació i Llenguatge —el CEIP Mare Nostrum de València, el Col·legi Gabriel Pérez Cárcel de Múrcia; la Fundación Aucavi de Madrid i el Col·legi Maresal Mustafa Kemal de Konya (Turquia)—; del Govern d´Educació de la mateixa regió turca; i de la Conselleria d´Educació, a través del Cefire.

L´objectiu del projecte, que va pel seu segon curs de desenvolupament, és crear una web en onze idiomes, on s´arrepleguen bones pràctiques educatives d´Unitats Específiques de Comunicació i Llenguatge de l´espai europeu. També s´oferirà un MOOC (acrònim en anglés de Massive Open On-line Course).

La conferència inaugural estarà a càrrec de Sarah Parsons de la Universitat de Southampton (Regne Unit), i també estarà present Alison Reevey del Fosseway School de Bath, que parlaran sobre la necessitat d´escoltar i satisfer les necessitats d´este alumnat. També es presentaran bones pràctiques de Bèlgica, Holanda, Irlanda o Finlàndia.