La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat la IX Jornada de Senderisme dels Jocs Esportius Adaptats. Esta jornada, que té lloc a la Devesa del Saler, forma part de les activitats adreçades a persones amb discapacitat en el marc dels XXXVI Jocs Esportius, i el divendres passat congregà a més de 500 persones entre alumnat, professorat i acompanyants, procedents de deu centres d'Educació Especial de la Ribera, la Safor, l´Horta i València.

L'activitat consistí a practicar senderisme per un circuit de quatre quilòmetres, que comptà amb animadors i activitats lúdiques durant l'hora i mitja que durà, aproximadament. Els alumnes dels cicles de Formació Professional d'Activitats Físiques i Esportives de l'IES Conselleria i de l'Oficina de Promoció Ambiental de l'Albufera de València col·laboraren en l'organització de la jornada.

En esta edició, els participants han sigut els següents Centres d´Educació Especial (CEE) valencians: el Comarcal Carmen Picó d´Alzira; el Mare de Déu de l´Esperança de Cheste; el Sant Cristòfol de Sagunt; el Miquel Burguera de Sueca; l'Encarnació i Torrepinos de Torrent; l´Enric Valor de Gandia; el Rosa Llácer de Castellar-Oliveral; i de València, el Ruiz Jiménez i el Professor Sebastián Burgos.