El CEIP Garganes d´Altea celebra cada any en novembre, des de en fa dènou, les seues Jornades Poètiques, en les quals es commemora l´aniversari d´algun escriptor o escriptora destacat i participen tant els alumnes de tots els cicles educatius com les famílies. Enguany, l´autor a qui han homenatjat, entre el 13 i el 17 de novembre, ha sigut Miquel Desclot.

Les Jornades Poètiques van sorgir de la iniciativa d´uns mestres que es llançaren a celebrar l´aniversari de Federico García Lorca. «Com que l´activitat va resultar molt positiva i enriquidora per a tots, es va institucionalitzar i ja és una activitat més dins del nostre currículum», recorda Reme Gadea, mestra d´Educació Infantil al CEIP Garganes.

A través d´aquestes jornades, els ensenyants treballen amb els alumnes les dues llengües oficials, la importància de la igualtat de sexes, l´educació artística, l´atenció a la diversitat i la competència emocional. Totes les activitats que es realitzen durant les jornades van enfocades a millorar la comprensió lectora i l´expressió oral, i a estimular el joc creatiu, plàstic i artístic, segons Gadea. Consisteixen a donar a conéixer als alumnes alguns dels poemes de l´autor o autora commemorat i es materialitzen en la dramatització dels seus poemes, la decoració dels corredors amb poesia i la participació dels alumnes en algun programa de la ràdio local per a difondre l´activitat, entre altres.

A banda, el CEIP Garganes d´Altea ofereix una gran varietat d´activitats destinades a aconseguir que l´alumnat estime la lectura, entre les quals hi ha la participació en el Premi Sambori i el projecte «Dilluns poètic», l´organització de concursos literaris, o la celebració de la Fira del Llibre, on participen diverses llibreries d´Altea.