El Palau de Forcalló de València, seu del Consell Valencià de Cultura (CVC), s’ha omplit de joves escriptors i escriptores amb motiu deel lliurament dels premis del concurs escolar literari «Gastronomia i Paisatge». Este premi forma part dels concursos que la màxima institució assessora en matèria cultural de les Administracions públiques valencianes organitza cada any per a la gent jove.

En este cas, i entre altres raons, perquè el Consell va considerar, en l’informe Sobre el territori i els seus paisatges, de l’any 2005, que el territori és el nostre principal patrimoni, perquè és l’herència principal que hem rebut i transmetrem. Igualment, i respecte a la Gastronomia, el Consell va organitzar en la seua seu, fa ben poc, en el mes de maig, la taula redona Cultura gastronòmica valenciana, en què es van debatre la situació i les principals oportunitats a les quals s’enfronta el sector.

En col·laboració amb les Corts

Els premis s’han organitzat en col·laboració amb les Corts s, que han estat representades per la vicepresidenta primera, Carmen Martínez, i la diputada Llum Quiñonero. El president del CVC, Santiago Grisolía, ha presentat l’acte, i el secretari de la institució, Jesús Huguet, ha llegit l’acta del jurat en què, un a un, ha anat citant els guanyadors del concurs, obert a tots els alumnes dels centres públics, concertats i privats, que estan cursant estudis d’ESO, Batxillerat i FP.

S’han premiat tres treballs per cada nivell d’ESO, i tres més per cada curs de Batxillerat i FP. I també els dos centres que han aconseguit el major nombre de treballs seleccionats, un per ESO i l’altre per Batxillerat i FP, que en este cas han sigut l’Institut públic d’Educació Secundària (IES) Rascanya de València per l’ESO i el complex educatiu privat Mas Camarena de Bétera per Batxillerat i FP.

Els premiats han rebut els càlids aplaudiments de professors, familiars, alumnes i representants de les institucions públiques que omplien la Sala de Plens, que s’ha quedat menuda una altra volta quan es tracta de lliurar els premis escolars. Grisolía ha agraït la presència de la comunitat educativa i ha convidat als presents a un vi d’honor als jardinets del palau.