La Conselleria d´Educació i Telefónica han signat un conveni de col·laboració per a impulsar la formació professional en el sector de la telefonia valenciana i la qualificació professional dels treballadors de les empreses que ho sol·liciten. L´acord ha sigut signat pel conseller Vicent Marzà i per Kim Faura, director general de Telefónica a la Comunitat Valenciana, Catalunya, Illes Balears i Múrcia.

A través d´esta col·laboració, Telefónica oferirà places de pràctiques per a realitzar el mòdul específic de Formació en Centres de Treball (FCT) a l´alumnat valencià que estiga cursant cicles de Formació Professional (FP) vinculats al sector, amb la finalitat d´afavorir la seua inserció laboral. L´empresa també facilitarà la possibilitat de realitzar el mòdul d´FCT als alumnes que cursen programes de formació i inserció (PFI), ja siga en la mateixa empresa o a través de les empreses del sector.

Un altre punt destacat del conveni és que Telefónica col·laborarà en la formació permanent del professorat d´FP, així com dels docents que impartixen els programes de qualificació i iniciació professional (PQIP), a través de l´accés gratuït als cursos de formació i actualització tecnològica que impartix, una formació que serà reconeguda per la Conselleria d´Educació. Així mateix, l´acord preveu que Telefónica facilite estades formatives de professorat a l´empresa.

D´altra banda, la conselleria promourà actuacions de reconeixement acadèmic en centres educatius d´FP dirigits als treballadors de Telefónica, en relació a la formació professional contínua, respecte a unitats formatives, crèdits o mòduls dels títols de la formació professional del sistema educatiu.

A més, el departament, a través dels centres educatius d´FP, informarà el personal de Telefónica sobre plans de formació, amb l´objectiu d´orientar-lo cap a la realització de processos de reconeixement acadèmic. També es potenciarà la col·laboració en programes europeus d´intercanvi d´alumnes per a realitzar pràctiques en empreses i institucions d´altres països vinculades al sector telefònic.

Assessorament als centres

Altres aspectes que preveu l´acord és que Telefónica cedisca a la Conselleria d´Educació l´ús gratuït d´instal·lacions, perquè l´alumnat i el professorat del cicle formatiu que es determine puguen impartir una part dels estudis postobligatoris. Telefónica també proporcionarà personal expert als centres educatius d´FP que es decidisca per a prestar suport tècnic i assessorament al professorat de les famílies professionals vinculades a este conveni, i com a complement a la formació de l´alumnat. Així mateix, facilitarà i gestionarà visites tècniques d´alumnat i professorat a les seues dependències i instal·lacions.