La Conselleria d'Educació, mitjançant la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, ha organitzat diverses jornades per fomentar la participació del professorat en la convocatòria Erasmus+ 2018. Durant les últimes setmanes, s'han celebrat tres jornades a Alacant, Castelló i València dirigides al sector d'educació escolar i de formació de persones adultes.

Estes jornades destaquen la implicació de la Conselleria d'Educació en els programes europeus Erasmus+. De fet, la Generalitat és la representant de l'Estat espanyol en el Comité Erasmus+ de la Unió Europea, i serà l'encarregada de consensuar i representar les comunitats autònomes en el Comité Erasmus+, que impulsa les polítiques de formació, educació, joventut i esport. Açò ja ho va començar a fer el passat 16 i 17 de desembre, en una reunió amb el comité per avaluar el funcionament de l'Erasmus+ del programa 2014-2020 i on es proposaren millores en les polítiques europees d'educació.

La conselleria oferix al professorat assessorament i ajuda en l'elaboració i tramitació dels projectes Erasmus+. En paraules del director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, «el nostre objectiu és internacionalitzar els centres educatius perquè els nostres docents i l'alumnat compartisquen bones pràctiques amb les escoles i els instituts d'altres països».

En el contingut de les jornades, es mostren les novetats d'enguany, els programes europeus al territori valencià, el disseny del projecte i com s'han de presentar les sol·licituds.

Segons Trenzano, esta experiència «reforça l'aprenentatge de llengües estrangeres», ja que Europa «és un focus d'oportunitats educatives i els valencians i valencianes no podem quedar-ne al marge, hem d'estar en la primera línia». «Des que estem governant, la nostra ha passat a ser una de les comunitats amb més projectes europeus subvencionats i açò es deu a l'assessorament i ajuda als docents que estem fent. Organitzem diferents jornades al llarg de l'any per motivar-los i ajudar-los en l'elaboració dels projectes», declara Trenzano.

Durant el mes de novembre de 2017, Educació també va organitzar unes jornades sobre l'eTwinning, una plataforma que posa en contacte centres escolars d'Europa. A més, també s'ha impartit formació inicial Erasmus+ KA1 (de mobilitat de professorat i alumnat) i KA2 (projectes compartits per centres de diferents països), a més d'una jornada informativa sobre el Programa de professorat visitant.