El cicle de concerts «Granell. De mà en mà» arriba a la fi després d´haver recorregut catorze localitats valencianes musicant els versos de Marc Granell. Foios, Vallada, Carcaixent, Requena, la Pobla de Farnals, Nàquera, Algar de Palància, Barx, Beniarjó, Museros, Càrcer, Manises i la Pobla de Vallbona han pogut gaudir de la bellesa de la poesia d'un dels autors valencians més importants de la nostra literatura en un espectacle que s'acomiadarà demà a les 20 h a la Casa de Cultura de Montserrat.

Després de l'èxit d'«Estellés. De mà en mà», Francesc Anyó i Borja Penalba tornen a pujar la poesia als escenaris. Aquesta vegada els versos emotius i senzills de Granell són el fil conductor d'un recital que compta amb la veu de Francesc Anyó i amb Borja Penalba a la guitarra, la percussió i l'acordió. Amb una posada en escena sòbria, els intèrprets fan arribar a l´espectador l'essència dels poemes de l´autor de Llarg camí llarg (1977).

Anyó és actor i ha participat en documentals, pel·lícules i sèries, mentre que Penalba és compositor, productor, arranjador i músic, i ha treballat, entre altres, amb Feliu Ventura, Obrint Pas, Sílvia Pérez Cruz, Albert Pla, Lídia Pujol, Elena Gadel, Verdcel, Aspencat i Andreu Valor.

Quatre dècades de poesia

La iniciativa, impulsada per l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, pretén compartir la dignitat i la bellesa de l´obra de Marc Granell i forma part de les activitats paral·leles amb motiu de la presentació del llibre Poesia completa, 1976-2016, un treball que reunix la seua obra poètica al llarg de quatre dècades amb poemes inèdits i pròleg de Francesc Calafat.