La III Jornada de Participació i Intercanvi de la Comunitat Educativa, Edusiona't, ja té data, emplaçament i nova temàtica. Serà el pròxim 24 de març a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló, i abordarà els drets fonamentals de les persones, ja que s´emmarca dins de les celebracions del 70 aniversari de la Carta dels Drets Humans de les Nacions Unides.

«Edusiona´t: els Drets Humans», organitzat per la Conselleria d´Educació, està destinada a tota la comunitat educativa: docents, famílies, associacions, entitats i sindicats, que es poden inscriure fins al 5 de març, a través de la web del Servei de Formació del Professorat.

La jornada, que es desenvoluparà des de les 9.00 fins a les 14.00 hores, s'iniciarà amb una conferència sobre educar en la no-violència, a càrrec de la prestigiosa docent Hanan Al Hroob, mestra palestina guanyadora del Global Teacher Prize 2016, i Doora Al Hroob, estudiant de Ramallah (Palestina).

A més, es compartiran els interessos i preocupacions sobre Drets Humans dels professionals de l´educació, especialment de les ONGD amb projectes educatius; es mostrarà el treball que fan les entitats educatives i es reflexionarà sobre els reptes de l´educació del segle XXI.

També participaran altres experts de prestigi vinculats a la pedagogia dels Drets Humans, com Monika Vázquez, membre d´Unesco Etxea; i Roser Batlle, pedagoga i presidenta de l´Associació Aprenentatge Servei. A més, es presentarà Rubik, la plataforma de recursos educatius de les ONGD.

Durant tota la jornada hi haurà al vestíbul una mostra d'entitats i també es projectarà el Mosaic dels Drets Humans, un mural audiovisual confeccionat amb clips gravats per l'alumnat valencià i que commemora el 70 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.