El Grup Social ONCE ha juntat a 8.617 alumnes de 153 centres educatius de la província de València en la 34 edició del seu concurs escolar, en el qual docents i estudiants han reflexionat junts sobre com es pot fer una escola més oberta i diversa.

Sota el lema «Reinventemos juntos una escola para tod@s», el concurs ha posat a la disposició dels participants diverses eines per treballar sobre aspectes tan rellevants com l'educació emocional, les intel·ligències múltiples, l'ús de les noves tecnologies, el redisseny de l'espai escolar o la diversitat a l'aula. D'esta manera, han sigut els mateixos escolars i docents els que han realitzat les propostes.

Els treballs del Ceip el Braçal d'Estivella han sigut els seleccionats en València, en la categoria de 3r i 4t (segon cicle) de Primària i en la de 5é i 6é (tercer cicle), i han estat dirigits per les professores Ana Gamon i Eva Carretero, respectivament. Els escolars han realitzat un cartell que reivindica una escola per a totes, acompanyat d'una audiodescripció.

Este col·legi passarà a la fase autonòmica, la resolució de la qual es coneixerà a mitjan abril. Els guanyadors absoluts d'esta edició, gaudiran d'un cap de setmana al Campus «Reinventa l'escola», a Madrid, on viuran experiències innovadores, amb visites culturals i tallers.

Al concurs estaven convocats tots els escolars dels centres educatius espanyols públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional. A tota Espanya han participat un total de 140.268 estudiants.