Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Batxillerat

Des de Rússia amb amor per la Ciència

Els equips del Col·legi Maristes i l'IES Benicalap de València triomfen a Moscou al guanyar un 1r i un 2n premi a la fira estudiantil internacional «Scentia Unescamus»

6

Participació valenciana en la Fira "Scientia Unescamus" de Moscou

La ciència i la tecnologia valenciana més jove han triomfat a la fira estudiantil internacional «Scentia Unescamus» que ha reunit a Moscou a més de 3.000 joves talentosos de Rússia, Alemanya, Finlàndia i diversos països de l´antiga Unió Soviètica. La delegació valenciana, integrada per tres equips guanyadors de la Fira Experimenta que organitza la Facultat de Física de la Universitat de València, ha tornat de Rússia amb un primer premi en la modalitat de projectes de recerca científica aconseguit pel Col·legi Maristes de València i un segon premi en Física obtingut per l´Institut d´Educació Secundària (IES) Benicalap, també del Cap i Casal. La delegació valenciana estava formada per 14 estudiants de Batxillerat dels Maristes i dels IES Benicalap i Massamagrell i els seus docents.

El Col·legi Maristes ha portat a Moscou l´experiment en el que enlairà un globus amb heli per a vore com l´afecta la pressió atmosfèrica o la falta d´ella i que, a més, va captar impressionats imatges de la Terra. L´IES Benicalap presentà a Rússia el projecte on amb sensors i plaques d´Arduino ha convertit en música fenòmens i magnituds físiques. L´IES Massamagrell ha explicat la mesura de la circumferència i el radi de la Terra que ha fet seguint el mètode d´Eratóstenes, un geògraf i matemàtic grec del segle II aC.

Compartir el artículo

stats