La Plataforma per la Llengua distribuirà un total de 18.000 auques arreu del País Valencià amb el diari Levante-EMV per a homenatjar el lexicògraf Francesc Ferrer Pastor en el centenari del seu naixement. Una auca que recorre les notes biogràfiques de l´autor del Diccionari Valencià Escolar, un clàssic de l´ensenyament en la nostra llengua.

L'obra compta amb la col·laboració de la Fundació Ferrer Pastor, de l'Editorial Denes i també de Turisme de la Safor. Amb esta obra, la Plataforma per la Llengua busca promoure el llegat de l'escriptor, fonamental per a reviscolar l´ús del valencià en l´àmbit educatiu. Tothom podrà aconseguir-ne un exemplar el pròxim dimecres 18 d´abril, amb el suplement Aula del periòdic.

Amb l'Aula de Levante-EMV

AulaFrancesc Ferrer Pastor (Font d'en Carròs, 1918 - València, 2000) va ser un important estudiós del valencià que va dedicar la seua vida a l'elaboració de diccionaris i vocabularis en la nostra llengua. Amb la publicació del Diccionari Valencià Escolar va contribuir enormement a la consolidació del sistema educatiu valencià, amb un total de 26 edicions publicades.

Comptat i debatut, el conjunt de l'obra de Ferrer Pastor constitueix una contribució impagable a la nostra llengua, tant en els moments anteriors a l´aprovació de l'Estatut d´Autonomia com després, perquè ha servit de suport a la tasca didàctica de milers de docents de valencià.

Amb esta auca, la Plataforma per la Llengua vol donar a conéixer el llegat del lexicògraf a tot el poble valencià. El dibuix ha anat a càrrec de Joan Montanés Xipell, destacat vinyetista de Levante de Castelló, i autor de les auques de l'escriptor Enric Valor, del republicà Gaetà Huguet i de les Normes del 32. Pel que fa als textos, són obra del poeta Vicent Jaume Almela; el seu últim poemari és Mirall d'atzurs (2017), guanyador del 23é Premi Miquel Peris i Segarra de Castelló de la Plana.