L'Oceanogràfic ha començat a canviar els panells informatius sobre els animals que habiten les àrees superficials del centre. Estos panells il·lustren al visitant i servixen per a orientar i aportar informació directa sobre què s'està contemplant.

Es tracta d´una nova proposta divulgativa de l'Oceanogràfic que, emprant les noves tècniques de la tecnologia gràfica, sintonitza amb la reinterpretació del parc, que aspira a convertir-se en un zoològic per a l'espectador del segle XXI, acostumat als codis visuals que imperen en la comunicació, amb una cultura més visual que de lectura.

El nou disseny, que ha començat per l'aviari i el llac viu, ha posat en un primer pla a l'animal amb imatges que ajuden a identificar-lo. Així, la imatge de l'animal guanya en presència física i també la cartelleria, des de la qual s'informa de l'hàbitat i la seua relació amb el món.

Però a més, la informació literària servix per a connectar directament a l'observador amb aspectes característics i definitoris de l'espècie contemplada. Es tracta d'arribar des de l'anècdota a la categoria a través de la curiositat, amb formes atractives que atrapen a l'espectador amb un missatge mediambiental i conservacionista.