El Col·legi Rural Agrupat (CRA) Riu Vernissa de Llocnou de Sant Jeroni ha acollit recentment el taller «Qui té pansa, té dansa». En l’experiència han participat alumnes de Llocnou, Benicolet i Almiserà. Ha estat un taller on els més menuts (Infantil) han colorejat una sèrie de dibuixos sobre el procés d’elaboració de la pansa.

Al mateix temps, els alumnes dels sis cursos de Primària, han fet una maqueta d’un riurau per a assecar la pansa. Este taller, subvencionat per l’Ajuntament de Llocnou i elaborat pel Col·lectiu Riuraus al Vernissa, té com a objetiu principal apropar als més menuts al món de la pansa i els riuraus, que al llarg dels segles XIX i gran part del XX va monopolitzar l’economía de les comarques centrals valencianes.

Mitjançant un powerpoint i la mostra de ferramentes, es fa una introducció als xiquets i xiquetes perquè coneguen els detalls dels procés d’elaboració de la pansa a partir del raïm moscatell i com s’assequen al sol després d’escaldar-les. A més, tasten panses de moscatell artesanals perquè valoren el producte local, propi.