Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El Colpbol viu la seua setmana gran

Al voltant de 4.000 xiquets i xiquetes participaran a les Finals de l'esport on la integració es juga a un toc

En les finals de Colpbol, tots els equips reben un diploma. Tres moments de les Finals de Sant Joan. a. E. colpbol

La Lliga Oficial de Colpbol 2017-18, en marxa des del passat octubre, ha passat al llarg de l'any per desenes de poblacions de la Comunitat Valenciana, aglutinant una participació de més de 5.000 esportistes en edat escolar. El tancament de la lliga regular té lloc cada any amb la tradicional disputa de les Finals de Colpbol, que este 2018 celebren la seua 21a edició.

Sis jornades, en quatre seus diferents i amb 400 equips en competició que es van obrir el passat divendres a Sant Joan d'Alacant amb la participació dels equips representants de diferents localitats de la província com ara Elx, Elda, Crevillent, Pilar de la Horadada, l'Altet, Novelda i la ciutat amfitriona, Sant Joan.

Una de les grans novetats de l'edició 2018 de les Finals de Colpbol, alhora final dels XXXVI Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana de la modalitat, ha sigut precisament la celebració per primera vegada d'una de les jornades finals a les comarques alacantines després de la consolidació des de la passada temporada de la fase pròpia de la lliga a Alacant amb el compromís del professorat de les poblacions participants.

Cinc dies seguits

La competició viatja ara cap al nord, a Meliana, amb la disputa de la segona jornada dilluns vinent, 14 de maig. Burjassot acollirà al Poliesportiu Municipal les següents tres jornades consecutives (15,16 i17 de maig) i el tancament amb la jornada final a la ciutat de València el divendres 18 de maig, en les instal·lacions del complex poliesportiu de Natzaret.

Alboraia, Museros, Manuel, Sagunt, Almàssera, Oliva, Aldaia, Carcaixent, Banyeres, Alginet, Montcada, Utiel, Calles, Xirivella, Manises, Albuixec, Pedralba, Alzira, l'Eliana, Cullera, Enguera, el Saler, Xàtiva... i la ciutat de València, Requena, Mislata, el Puig, Port de Sagunt o Burjassot amb múltiples representants es trobaran en les cinc jornades de la pròxima setmana en l'esdeveniment més multitudinari organitzat per l'Associació Esportiva Colpbol

Altre fet destacat és l'habitual invitació d'equips de Colpbol d'altres autonomies a les finals; en esta edició participarán arribats desde la Regió de Múrcia els equips de Puerto Lumbreras, La Estación y El Esparragal.

L'Associació continua promovent una competició diferent, amb compromís educatiu i on els valors que impregnen este esport estan present en cada partit, en cada equip i en cada jornada: igualtat de gènere, inclusió, cooperació màxima, diversió, companyonia? El Colpbol és un innovador esport integrador i inclusiu ideat per Juanjo Bendicho. Este docent d'Educació Física de Foios fa 21 anys, quan era mestre a les escoles rurals de Fortaleny i Benicull de Xúquer va posar en marxa el Colpbol, un esport integrador, coeducador i inclusiu que no deixa a ningú fora de joc.

Compartir el artículo

stats