La Fundació Bromera i la Regidoria de Cultura de l´Ajuntament d´Alzira han convocat la XIII edició del Premi d´Experiències de Foment de la Lectura Ciutat d´Alzira amb l´objectiu de potenciar les diverses actuacions que s´estan portant a terme per a fomentar i consolidar l´hàbit lector.

Podran optar al premi totes les experiències que descriguen activitats que consciencien la població de la necessitat de llegir i que, al mateix temps, suggerisquen estratègies, jocs i activitats capaços de difondre el plaer de la lectura. Aquestes hauran de ser presentades a l´Ajuntament d´Alzira abans del 31 d´octubre (carrer Sant Roc, 6, 46600, Alzira).

De totes les experiències presentades, se seleccionarà un primer premi, dotat amb 800 euros per part de la Regidoria de Cultura alzirenya, i un finalista, que rebrà 600 euros per part de la Fundació Bromera.

Aquest premi està adreçat a totes aquelles persones que treballen en una biblioteca o en un centre educatiu o formatiu de qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana, així com a grups d´animació lectora, especialistes que ho estimen oportú i col·lectius de pares i mares, sempre que el treball presentat estiga vinculat a l´àmbit educatiu.

Premi Llegir 2018

Paral·lelament, la Fundació Bromera ha impulsat una nova edició del Premi Llegir per a estimular la creació d´articles sobre la importància de la lectura. Podran optar a la convocatòria textos inèdits i articles publicats durant els anys 2016 i 2017 (en diaris, revistes, blogs, pàgines web o llibres). En quedarà exclosa la crítica literària.

Una vegada finalitzat el termini de presentació, que es tanca el 30 d´octubre de 2018, se seleccionaran tres premis amb la dotació següent: un primer de 500 euros, un segon de 300, i un tercer de 200. Al web www.fundaciobromera.org estan penjades les bases completes del Premi Llegir 2018 i el XIII Premi d´Experiències de Foment de la Lectura, que es lliuraran la segonaquinzena del mes de novembre de 2018.