Docents i alumnat universitaris es reuniran dissabte al Centre Cultural de Castalla amb motiu de la celebració de la tercera edició de les Jornades Enric Valor, que busquen proporcionar materials per a treballar l´obra del narrador castallut, la rondallística i la cultura popular a l´aula des del punt de vista de les imatges i la il·lustració.

Amb el títol «Enric Valor il·lustrat», la jornada començarà a les 9.30 hores amb una ponència inaugural a càrrec de l´escriptor i president de la Coordinadora de l´Alcoià i el Comtat pel Valencià, Francesc Gisbert, que explicarà el projecte «Estimem Enric Valor».

Després d´un descans breu, Anna Esteve, doctora en Filologia Catalana i professora del Departament de Filologia Catalana a la Universitat d´Alacant, impartirà la sessió titulada «Gènere i diversitat a través dels àlbums il·lustrats». A continuació, el director de la Càtedra Enric Valor de la Universitat d´Alacant, Joan Borja, presentarà la col·lecció «Aladroc», de la qual és director. Els llibres, il·lustrats a tot color, recreen llegendes valencianes en diferents punts de la nostra geografia.

A la vesprada, de 16 a 19 h, els assistents podran participar en dos tallers organitzats pel CEFIRE d´Alacant, titulats «Kamishibai a l´aula» i «El procés d´abstracció de l´àlbum il·lustrat».

Les Jornades Enric Valor estan reconegudes pel CEFIRE d´Alacant i per la Universitat d´Alacant amb 8 hores de treball. Les inscripcions, gratuïtes, es poden realitzar al web de l´Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, en el cas dels estudiants, i en el web del CEFIRE, en el dels docents.