Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent

Vicent

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 13
  Marzo
  2018
  Nacional Valencia

  El Punxò (CCLXVI)

  Mai he pogut racionalitzar cap tipus de violència. Ni la verbal ni menys la física. Serà perquè la violència de qualsevol tipus és sempre irracional.

  A les persones devíem deixar d'adjectivar-nos com "animals racionals" i simplement anomenar-nos "animals".

  Per altra banda, resulta vomitiu i repugnant l'ús que es fa de les tragèdies humanes per aconseguir objectius polítics.

  Quan deixaran de practicar arguments polítics de "barra de bar"?

  Aleshores, fins als més recalcitrants mascliste...


 • 05
  Marzo
  2018
  Nacional Valencia

  El Punxò (CCLXV)

  Segons l’Agència Europea de Drets Fonamentals de la Unió Europea, 1 de cada 3 dones ha sofert violència física i/o sexual (almenys una vegada des de els seus 15 anys), la qual cosa suposa un total de 59,4 milions de víctimes.

  És més, la segregació ocupacional concentra a les dones en els sectors menys lucratius.

  Així com els homes que treballen dediquen 9 hores setmanals a tasques i altres cures domèstiques no remunerats, en comparació de les 26 hores que dediquen les dones treballadores

  Ric...


 • 22
  Febrero
  2018
  Nacional Valencia

  El Punxò (CCLXIV)

  Antonio Fraguas de Pablo “Forges”. Premi Nobel!!!

  Democràcia low cost. El Tribunal Suprem acaba de condemnar a un cantant a tres anys i mig per injúries a la Corona, enaltiment al terrorisme, calúmnies i amenaces pel contingut de les seues cançons. Sempre he pensat que els problemes en democràcia es solucionen amb més democràcia i no amb mesures repressores. Però, l’ofici d’inquisidor és l’ofici mes antic del món (i no l’altre que tant els agrada posar de manifest als masclistes)....


 • 07
  Febrero
  2018
  Nacional Valencia

  El Punxò (CCLXIII)

  Fa uns dies revisant la pel·lícula "La diligència" de John Ford, rodada l'any 1939, em vaig trobar amb la sorpresa que el director posa en boca del banquer corrupte que s'escapa en la diligència amb els fons del banc que dirigia, les idees principals del discurs de Donald Trump. Coses dels genis!!

  La dreta està intentant repetir, crec que de moment amb poc èxit, l'estratègia de tensar la societat valenciana amb el discurs de l'anticatalanisme amb la finalitat d'obtenir, com obtingueren en el moment, rèdit electoral. Temps al temp...


 • 24
  Enero
  2018
  Nacional Valencia

  El Punxò (CCLXII)

  Si tenen ganes (i cos) de conèixer la realitat social de l'estat espanyol llegeixen l'últim informe publicat per OXFAM INTERMÓN.

  Segons aquest Informe, l'1% de la població més rica espanyola va augmentar lleugerament la seva participació en la riquesa del país fins al 25,1%, gairebé el mateix que el 70% més desfavorit. Igualment, en l'últim any (2017) l'1% més ric va capturar el 40% de tota la riquesa creada mentre que en el 50% més pobre amb prou feines va recaure el 7%.

  En definitiva, anem...


 • 16
  Enero
  2018
  Nacional Valencia

  El Punxò (CCLXI)

  Carles Puigdemont. Desvario total i una càrrega per la causa independentista. Espere que Esquerra Republicana pose un poc de seny al projecte.

  Felipe González: es pot ser independista, però sabent que mai va aconseguir l'objectiu. Doncs, quin és el sentit de la seua existència?

  Per cert, si la "propaganda" que els mitjans de comunicació d'obediència "madrilenya" li han fet (i li segueixen fent) a CIUDADANOS, l'haguera de pagar no podria. És una exageració! Però igual passà, recorde, amb Felipe Gonz&aacu...


 • 06
  Enero
  2018
  Nacional Valencia

  El Punxò (CCLX)

  Felicitacions. Com estic segur que no tots han rebut les "tradicionals" felicitacions per aquestes dates, jo des d'ací voldria enviar les meues a aquells que per la raó que siga ningú els ha felicitat o recordat.

  Per altra banda, com rectificar és de savis (diuen), he de desdir-me i reconèixer que PODEMOS sí ha presentat el recurs en el TC sobre l'aplicació de l'article 155 en Catalunya.

  Respecte als independentistes catalans ja està clar, després de la decisió del TS de mantenir a Oriol Junqueres a la pres&oa...


 • 20
  Diciembre
  2017
  Nacional Valencia

  El Punxò (CCLIX)

  Regal Nadalenc. La justícia europea confirma la multa al govern espanyol per la manipulació del dels comptes públics de la Generalitat Valenciana en l'anterior etapa de govern del PP (ocultant el dèficit i deute reial) i li imposa una sanció de dinou milions (19) d'euros en considerar-lo responsable de les actuacions de les entitats territorials. Crec que prompte trauran a relluir algun que altre "fantasma" per distraure al personal.

  L'ideal seria que aquests 19 milions d'euros ho pagaren aquells que manipularen (ocultant-ho) el dèficit i el d...


 • 11
  Diciembre
  2017
  Nacional Valencia

  El Punxò (CCLVIII)

  Stephan Komandarev (director de cine): "La pobresa és el major enemic de la democràcia".

  El compliment del principi democràtic d'una persona un vot, aleshores, és sòls nominal o formal, ja que si tenim en compte la "capacitat de decisió o d'influència" del vot, el dels membres dels consells d'administració de les empreses de l'IBEX 35, sobretot de les empreses elèctriques i financeres, valen molt més, ja que ells tenen la capacitat i la "força" per poder fer canviar les "regles del joc" - les lleis - en favor...


 • 29
  Noviembre
  2017
  Nacional Valencia

  El Punxò (CCLVII)

  Naomi Klein: "El gran triomf del neoliberalisme ha estat convèncer-nos que no hi ha alternativa".

  Rajoy (PP) està governant en Catalunya a pesar d'haver tret sols el 8,5% dels vots en les últimes eleccions autonòmiques. Cada dia ens semblem més a la versió que la dreta transmet de la democràcia veneçolana.

  Igualment, cada dia que passa està més clar que "madrid" vol la "rendició" total dels independentistes. Evidentment, estan enviant un missatge a les noves generacions independentistes.

  Vaig esta...