Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent

Vicent

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 08
  Julio
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Abans el sol s'apagarà que ...

   

  Ja fa una setmana que el foc va cremar més de 50.000 hectàrees al País Valencià i cap d'aquells que tenien entre les seues responsabilitats que aquesta tragèdia medi ambiental, social i econòmica no ocorreguera ha dimitit. Abans el sol s'apagarà que algú d’aquestos tinga la coherència democràtica d'anar-se'n a casa!. Aleshores, la responsabilitat de la tragèdia és de la naturalesa i com aquesta, evidentment, no va a dimitir, aquells seguiran ocupant unes responsabilitats de les que no són mereixedors.
  No és la primera vegada. A l'any 2001 va ocórrer al metro de València l'accident ferroviari més greu de l'historia del ferrocarril espanyol i la responsabilitat del mateix la carregaren a la memòria del conductor del comboi que, per descomptat, havia mort. No feren més que utilitzar una vella estratègia de raters de mitja canya que, a falta de poder pagar-se un bon advocat, fan culpable del delicte als companys morts en la perpetració del delicte.
  Avui, a l'igual que fa tants anys, els afectats per la desgràcia així com una part de la societat valenciana encara estan esperant que algú dels responsables de la tragèdia no sols done una explicació raonable sinó que, sobre tot i a més, presente la dimissió dignificant l'activitat pública.
  Però, com deia abans no ocorrerà perquè saben que aquesta aspiració de dignificació de l'activitat pública mitjançant l'assumpció de responsabilitats polítiques no és una qüestió majoritària al País Valencià, sinó tot al contrari, una gran part dels valencians són molt “comprensius” amb aquesta forma de governar, sols cal recordar com al poble, d'on eren veïns la major part de les víctimes de l'accident del metro, votaren i han seguit votant majoritàriament a la formació política responsable política, en primera i única instància, de l'accident.
  En democràcia els ciutadans tenen els governants i, en conseqüència, les polítiques que majoritàriament elegixen i, per tant, la responsabilitat del que ocorrix no sols és dels "polítics" sinó, també, dels propis ciutadans.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook