Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent

Vicent

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 11
  Febrero
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Aleshores, tots deuríem ser grecs!

   

  Veient, vivint, suportant i sofrint el que a Europa està passant on, des de l’Alemanya de Merkel , és a dir, la dreta Alemanya, secundada per la dreta francesa, s’està intentat, amb l’excusa de la crisi, fer-se amb el control polític i econòmic dels països de l’Unió Europea, m’ha vingut al cap una anècdota que en el seu moment no la vaig entendre i que, en aquell moment, més prompte la vaig veure com l’ocurrència inteligent d’algú que volia fer-se de notar.
  Me explique. Ja fa molts anys, evidentment abans que l'ETA fera l'acte criminal d'assassinar al Professor Ernest Lluch, vaig assistir a una conferencia seua a València on al final, en el torn de preguntes, u dels assistents li va qüestionar si Alemanya no aconseguiria per la via de la integració europea el que Hitler havia pretès amb les armes?
  La pregunta em va impactar tant que en aquell moment me deixa prou descol·locat de tal manera que, amb sinceritat, no he pogut mai recordar el què el Professor li va contestar. Però, la qüestió no m’ha deixat mai com esperant el que en algun moment anava a ser  contestada. I tot indica que, aleshores, està següent aclarida, almenys per a mi.
  L’anterior asseveració no implica que pense que el projecte europeu haja segut un fracàs, ni molt menys, o que no tinga futur, el que crec és que el “camí” que, en aquest moments, les dretes d’Alemanya i França volen fer-nos recórrer va en direcció contraria a l’Europa que aconseguí construir un model social basat en el principi de la solidaritat. L’estat de benestar social europeu no era més que la plasmació d’aquest principi i hui volen portar-nos per un altre "camí". Pel camí de "l'europa dels mercaders".
  Cal dir-ho, denunciar-ho i actuar amb conseqüència. És a dir, en aquest moments tots deuríem ser grecs i oposar-nos activament al sofriment que als grecs (i a tots, però especialment a ells) conscientment i sense més sentit que imposar l’hegemonia de les regles dels "mercats" estan fent uns que, en tot cas, no ens representen doncs no els hem elegit.
   

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook