Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monz贸

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monz贸

Vicent Gisbert Monz贸

No importa el que hom 茅s sin贸 on est脿. Les coses s贸n, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atr茅vete a ser sabio! La mayor parte de los hombres est谩n ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades m谩s elevadas, adoptan con 谩vida fe las f贸rmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 18
  Abril
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  De ciutadans (amb drets) a clients del mercat

  Com fa poc, i personalment fa uns dies ho posava de manifest, l'OIT acaba de fer un informe on diu que el mon, en general, t茅 un gran problema. Necessariament es precisa la creaci贸 de 600 milions de llocs de treball. Logicament, dins d'aquest 鈥渕on鈥 i dins d'aquestos 600 milions de llocs de treball estan aquells que es necessiten crear en la UE i, en particular i pel que a nosaltres ens afecta, a Espanya.

  El que hui des dels governs de la UE, i des dels organismes internacionals com el FMI i l'OCDE, dirigits majorit脿riament per la dreta i aquestos dos 煤ltims sense cap legitimaci贸 democr脿tica, sols que parlen del 鈥渄猫ficit鈥 鈥渆ndeutament鈥 鈥渞etalls鈥 i 鈥渆stabilitat鈥, no 茅s m茅s que una estrat猫gia - pol铆ticament es coneix com crear cortines de fum - per amagar el que, tenint els milions d'aturats que tenim, la seua prioritat no siga el fer politiques afavoridores de la creaci贸 de llocs de treball, sin贸 que s贸n pol铆tiques que estan 鈥減rivatitzant鈥 el recursos p煤blics per resoldre el problemes del sector financer, 茅s a dir, per resoldre problemes privats i, sobre tot, pol铆tiques que volen acabar amb l'estat de benestar europeu tal com l'hem conegut, de tal forma que siga el 鈥渕ercat鈥, 茅s a dir, el principi del benefici econ貌mic i no el de la solidaritat, el que regisca el funcionament del sistema.
  En definitiva, estem parlant, per que ning煤 s'emporte a engany, del transvasament de recursos p煤blics - recursos de tots - a les mans del sector privat per que aquest establisca les 鈥渞egles de joc鈥 de com va a prestar-nos uns servissis que fins hui prestava l'Estat. Anem a passar de ser acreditors com a ciutadans d'unes determinades prestacions socials a ser 鈥渃lients鈥 d'unes empreses que, amb els nostres recursos, engordiran els seus comptes de p猫rdues i guanys.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook