Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent

Vicent

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 31
  Agosto
  2011

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Diccionari del ciutadà lliure (7)

  Més impostos (sobre tot al més rics) equival a més atur”.

  La falsedat d’aquesta afirmació es fa palés si la portem a la seua última conseqüència, és a dir, “a impostos zero plena ocupació”.

  Els ciutadans sols podem mantindre una societat de benestar si hi ha un sistema tributari que la finance i, per tant, aquells que mantenen aquesta opció política de reducció d’impostos són els mateixos que volen reduir l’estat a la mínima expressió, és a dir, que siga el mercat el que regule tota la vida dels ciutadans i, per tant, són partidaris de la privatització i desregulació de servicis bàsics com educació, sanitat i seguretat.
  Tampoc, cal oblidar que els impostos tenen una funció de redistribució de la renta d’un país. En teoria, el sistema impositiu deuria gravar les rendes més altes per fer possibles transferències en renda directa (percepcions del aturats, renda bàsica, etc) i en “espècie” (drets socials bàsics) a les rendes més baixes. Llavors, renunciar a l’existència d’un sistema tributari i que aquest siga progressiu és renunciar a tindre un potent estat de benestar.
  Per últim, recordar que la nostra Constitució en el seu Títol I, Dels drets i deures fonamentals, en l’article 31 (que, de moment, no ha segut modificat ni eliminat) “tots contribuiran al sosteniment de les despeses públiques d'acord amb la seua capacitat econòmica mitjançant un sistema tributari just inspirat en els principis d'igualtat i progressivitat que, en cap cas, podrà ser confiscador

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook