Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent

Vicent

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 27
  Enero
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  EL PROBLEMA NO ÉS EL DÈFICIT SINÓ L'ATUR

   

  Durant els últims mesos del govern socialista el problema d'Espanya no era altre que la “prima de risc”. Pel matí ens despertaven contant-nos com s'havia comportat el dia d'abans i, a més, ens informaven quines eren les previsions del dia que començava. Pareixia ser, i així ens ho venien, que el nostre futur depenia del comportament d'aquest nou “membre” tant interessat de la família. Tots els dies, i per culpa de la mateixa, estàvem exposats a ser intervinguts per Europa, ja que no anàvem a ser capaços de suportar el cost del deute públic.
  Ha segut aplegar la dreta al govern i aquesta “prima” ha desaparegut o, millor, ha segut desplaçada de l'escena diària per un nou problema que tots els dies ens martiritza però que, magia potagia, el perill d’intervenció ha desaparegut. Com la dreta ha de justificar la pujada d'impostos així com les retallades en educació i sanitat que està portant a cap, en contra de tot el que havia dit i promès fins no fa quatre dies, ha trobat en el “dèficit de les administracions públiques” el xarop de Fierabras que ens va curar de tots els mals. Aleshores resulta que tot el problema de la crisi es resumix en una sola premissa económica, l'Estat no deu gastar més que ingressa i complir amb aquest “dogma” - doncs no hi cap estudi empíric que ho demostre - és condició imprescindible per poder “salvar-nos”.
  Però, no ens deixem entabanar, siguem racionals i, sobre tot, siguem solidaris, el verdader problema i que les polítiques de contenció del dèficit l'únic que fan és agreujar-lo, és l'atur de més de CINC MILIONS d'ESPANYOLS.
  Aquest sí que és el verdader i greu problema que tenim i sobre el qual deuria girar tota la política espanyola i europea. I si els treballadors no som capaços d’imposar com a prioritat nacional i europea la creació d’ocupació, més val que ens anem buscant un lloc “baix el sol”!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook