Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 29
  Diciembre
  2014

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  El Puntxò (CII)

   D’acord l’optimisme irredempt, cínic i irresponsable de Mariano Rajoy, caldria batejar l’any 2015 com el de la “resurrecció”, sempre i quan no s’aprecie l’euro i no puje el preu del petroli. En conclusió, la salut de l'any de la “resurrecció” no depèn de tot el sofriment que la política econòmica imposada per aquells que no han patit (ni pateixen, ni patiran) la crisi, si no de factors que el govern de Mariano Rajoy no controla.

  Del fenomen “Podemos” no sols cal destacar la seua transversalitat política (fa uns dies vaig contemplar com dues persones votants del PP discutien entre elles, una a favor i l’altra en contra) sinó sobretot la seua transversalitat territorial. El que posa de manifest que el sofriment ocasionat per les polítiques imposades per les elits fonamentades en els dogmes neoliberals no fa distinció entre territoris. Tots estan farts de les mateixes. Possiblement, un punt d’inflexió, i algú em pot taxar d’utòpic, ingenu o que no tinc ni punyetera idea, estiga que en Grècia hi haja eleccions generals i guanye, com es preveu, Syriza.

  Quina vara ens han donat aquests dies amb el discurs que la nit de “nochebuena” va fer el rei Felip VI. Evidentment la monarquia espanyola forma part de les institucions alienadores del poble, ja que per a res serveixen que no siga per manipular els sentiments de la gent fent-los creure’s realitats que no són tal i, per tant, com més les popularitzen més “rentables” són en termes de seguretat en la pervivència de les relacions socials d’explotació del poble.

  Per últim, desitjar a tots aquells que es molesten en llegir alguna vegada aquest blog, que hagen passat un bon Nadal i que l’any 2015 siga molt més propici que l’any 2014 per a tots, però, sobretot, per als que més ho necessiten. I el millor que podia passar és que les polítiques “austericides” passaren a millor vida. Però, com diuen al meu poble, no caurà aquesta breva. Malgrat, tot dependre de la nostra voluntat!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook