Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 01
  Junio
  2017

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CCXXXIII)

  Qui cuida els modals però rebutja la mentida, s'assembla a algú que, si bé es vesteix a la moda, no porta camisa” (Walter Benjamin)

  Fiscal Moix: la política (dedicar-se als assumptes públics) és ètica i estètica (Milan Kundera). El que passa es que hem perdut ja la noció de l’ètica i estètica pública!

  A vegades llegint els comentaris que es fan a notícies (tràgiques) ocorregudes, em pregunte sobre si serà cert que les persones tenim allò que defineixen com "la qualitat humana". Educació, educació i educació!

  El Barça (i enguany, per més inri, amb l'Alaves) ha tornat ha jugar la final de la copa i els feixistes han tornat a eixir de les seues clavegueres a conseqüència dels xiulets a l'himne d'Espanya. Tenen més respecte per un "himne" que per la llibertat de les persones per expressar els seus sentiments polítics. Que jo sàpiga aquesta competició l'organitza la Federació Espanyola de Futbol - que depèn de la UEFA - i no l’estat espanyol i menys del Rei (que en aquest cas és un simple “convidat de pedra”).

  L’Organització del futbol (FIFA, UEFA i federacions nacionals) és un “corralet daurat” (privat, no sé oblide) manipulat per uns pocs als que la justícia ordinària dels països té difícil (per no dir impossible) accés per controlar-la ja que en els estatuts que la regeixen obliguen als participants a no acudir a les instancies ordinàries nacionals de la justícia per resoldre els conflictes que pugen sorgir.

  En tot cas, en situacions com aquesta sempre recorde la frase de Kirk Douglas en la pel·lícula "Senders de glòria" de Stanley Kubrick, "el patriotisme és el refugi dels canalles".

  Per últim, front la campanya pública que s’està promovent de reclamar una millora en el finançament públic del País Valencià, simplement recordar el meu posicionament, aspire a tindre el sistema fonamentat en el “cupo” (igual que el bascs i navarresos).

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook