Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 07
  Junio
  2017

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CCXXXIV)

  ¿El que entre els programes més vists de la TV estiguin, de forma permanent, "Supervivientes" o "Tu cara no me suena todavia" (i altres de pareguda factura), radiografia d'alguna manera la societat en la qual vivim?

  Supose que els psicòlegs socials ho deuen haver estudiat, jo ho desconec. Però, últimament, em pregunte de forma reiterà, perquè en determinats moments les societats cauen en allò que Hannah Arendt va anomemar com "col·lapse moral"?

  Quan se li demanaran comptes a Aznar per tot el mal que les seues polítiques nacionals i internacionals han fet al nostre país i al món? I per quant un Tribunal Internacional de la Haia per jutjar-lo, junt amb Bush (fill) i Tony Blair, per crims contra la humanitat?

  Per fi! El Reial Madrid ha guanyat la Copa d'Europa i ja podem descansar tranquils! Quina pallissa més gran ens han donat! L'exageració aplegà a tal punt que un dia en una emissora digueren que aquell no era "un" partit, sinó que era "el" partit, com si anés haver un abans i un després d'aquest (supose que sempre que guanyés el RM, perquè si no haguera sigut, segur, un partit més) .

  En tot cas, és una operació més de màrqueting "madrileny" dins la "guerra" que manté amb Barcelona per disputar-li preponderància "nacional". Es coneix que ser “capital del regne” no li compensa prou!

  Per cert, ¿em pregunte si la Reial Federació Espanyola de Futbol, que rep importants subvencions de l'estat i que, sobretot, diu representar al futbol "oficial" espanyol, no devia prohibir que en les seues competicions participaren delinqüents condemnats com, per exemple, defraudar a la hisenda pública?

  En aquest sentit resulta cridaner com hi ha un “trencament general de vestimentes” pels xiulets a l’himne de l’estat i, en general, la delinqüència fiscal en el futbol es tolera i s’accepta com si res. Possiblement alguna cosa tinga que veure el fet ressenyat en el primer paràgraf d’aquestes reflexions (?)

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook