Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 10
  Julio
  2017

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CCXXXIX)

  Ha tingut molt poc de ressò mediàtic que el Parlament de Catalunya haja aprovat per unanimitat una proposició de llei que comporta la nul·litat de totes les sentències i resolucions de les causes instruïdes i dels consells de guerra dictades per causes polítiques a Catalunya durant el franquisme.

  Aquesta proposició de llei, importantíssima, va més enllà de la Llei de Memòria Històrica que declarava "il·legítimes" les sentències dictades pels consells de guerra franquistes.

  És de desitjar que les Corts espanyoles segueixen la senda establerta per Catalunya i de forma definitiva façen coincidir la veritat històrica amb la veritat jurídica. És a dir, els judicis portats a cap a l'acabament del conflicte militar (conseqüència del colp d'estat feixista) instrumentats mitjançant tribunals militars permanents i pel procediment sumaríssim d'urgència no respectaren cap dels requisits processals de aquelles lleis que de forma "fictícia" se'ls s'aplicava. Va ser un genocidi. En definitiva, un instrument de venjança més que de justícia material!

  Oligopoli financer. Cinc grups bancaris concentren el 76% dels actius (Santander, BVBVA, Caixabank, Bankia i Sabadell), destacant-se la quota del 27% corresponent al Santander. A poc a poc, el capitalisme camina ineludiblement fins a la concentració financera, industrial i comercial. Tard o prompte, aquests “poderosos” es faran realment, i sense intermediaris, amb el poder polític.

  Que ETA (o la via armada per conquerir la independència al País Basc) haja sigut derrotada, com era desitjable per altra banda, no vol dir que el nacionalisme basc haja sigut derrotat o vençut.

  ¿Si els "espanyols", legítimament, tenen dret a tindre un "relat nacional" perquè no el poden tindre, també, determinats territoris de l'estat com Galícia, País Basc, Catalunya, País València i Illes Canàries?

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook