Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent

Vicent

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 09
  Septiembre
  2016

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El punxò (CXC)

  Perquè a unes persones es perdona les mentides més que a altres?

  La foto descarnadora (i lamentable) que han publicat els mitjans de comunicació de la persona major caiguda del llit en la Residencia de la Tercera Edat de CARLET, planteja molts interrogants. Per una banda, ¿en l'escala de valors de la persona que ha fet la fotografia, l'ètica i la moral quin lloc ocupen, ja que, abans d'ajudar a la persona caiguda, és capaç de parar-se a fer la fotografia? Per altra banda, de sempre (que jo sàpiga) en aquesta residència (la major del País Valencià) ha mancat del personal necessari i, amb els retalls que s'han produït en els últims anys en aplicació de les polítiques neoliberals (l'austericidi) de contenció del dèficit, possiblement, el problema s'hi hagi augmentat.

  En tot cas, té tota la pinta de ser una venjança o una amenaça (contra algú o alguns). Circumstància aquesta que torna a plantejar la "catadura" moral de qui l'ha fet i l'enviat a publicar (tampoc, es sap si ha sigut sols una o més persones les que han intervingut), ja que instrumentalitza a una persona en una situació d'extrema necessitat i indefensió per una determinada finalitat (que ell o ells sabran)

  Segons desvela el llibre "Sobornos. De cómo Churchill y March compraron a los generales de Franco" (Editorial Crítica) del prestigiós historiador Juan Viñas, alguns molt patriotes generals franquistes foren subornats pel govern del Regne Unit en quantitats, que a preu de hui, podrien oscil·lar entre els 300 i 1.000 milions d'euros, amb la finalitat que pararen els peus al cunyat de Franco, Serrano Suñer, doncs el "generalíssim" no s'assabentava de res, amb la finalitat que no s'alienés, com havia fet Mussolini en Itàlia, amb els nazis alemanys, als quals admirava profundament.

  En tot cas, l'esquerra al govern deu espavilar-se i "cremar" les etapes d'adaptació i, sobretot de transformació d'una forma urgent, ja que en cas contrari, seran xafats pels esdeveniments socials i polítics que no entenen de raons (ni bones voluntats). No deuen confondre el seu temps personal en el temps de la política (de la història, en definitiva).

  (Post data. Qui ser jo per donar consells a ningú? És necessita ser pretensiós!)

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook