Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent

Vicent

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 06
  Enero
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Els funcionaris com a "cortina de fum"

   

  Si hi ha alguna cosa clara i comú a la política de retalls injustos (i innecessaris, si es fera una altra política econòmica) que s'està produint a Europa i, en especial, als països que han segut blanc de l'atac dels mercats financers que han actuat, actuen i actuaran, fins que els ciutadans diguen prou, com a “jauries” organitzades de depredadors, és el retall als ingressos i les prestacions socials dels treballadors (estiguen en actiu, en l'atur o jubilats) i l'agafar als funcionaris com hoste i, sobre tot, com a víctima propiciatoria i justificadora de les actuacions portades a cap pels poders públics (al servici d'uns pocs).
  Els funcionaris són un col·lectiu de treballadors amb unes característiques laborals molts determinades que els fan ser un blanc propici per a justificar, demagògicament per descomptat, les polítiques contra l'estat de benestar portades a cap. És a dir, a costa, per exemple, de la seua “seguretat” laboral (aspecte este, per cert, que servix per castigar-los tant en èpoques de crisi com de bonança) es modifiquen negativament les seues condicions de treball (que en cap cas són “dàvides” arbitraries concedides pels poders públiques, sinó que són fruit de negociacions i, llavors, no poden ser alterades unilateralment per una de les parts sense cap conseqüència jurídica) i les seues retribucions, amb la clara finalitat de presentar-les com exemple que els poders públics, també, són capaços de “tocar” als privilegiats.

  En definitiva, són la “cortina de fum” perfecta, per amagar, encobrir i justificar polítiques econòmiques contraries als interessos de la majoria social que està pretenen empobrir a aquesta majoria, abans de tocar els privilegis dels poders financers que han provocat la crisi i estan fent amb en ella l'agost.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook