Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent

Vicent

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 17
  Septiembre
  2011

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  L'impost sobre el patrimoni

   

  Contemplant (i suportant) la campanya mediàtica que la dreta ha segut capaç de fer amb el tema de la rehabilitació de l’impost sobre el patrimoni convertint-lo en el centre del debat polític, en un país on hi ha més de 4 milions de treballadors (per compte d’altre i per compte propi) d’aturats que suporten una sistema fiscal regressiu, hom es asabenta de l’enorme capacitat de manipulació que posseïx i de la que, per suposat, fa gala.
  Per altra banda, el Sr. Botin, del que no fa molt sabérem que manté (junt altres membres de la saga) algunes centenes de milions d'euros en comptes estrangers fora del control del fisc espanyol, tampoc, li pareix correcte que s'haja “rehabilitat” aquest impost.
  Evidentment, no pot haver dubte que la seua (del Sr. Botin) contrarietat no està tant en el que li pertoque pagar pel seu patrimoni, ja que ningú té dret a dubtar d'una persona que fa possible que el nom d'Espanya es passetge per tot el mon amb el suport que dona al campió espanyol de la F1, Fernando Alonso, si no perquè deu coincidir amb la tesis del PP, i de tota la “TDT party”, que els euros no deuen estar en mans de l'Estat (sobre tot si el seu govern és socialista) sinó en mans dels emprenedors que són els que, segons ells, creen riquesa i llocs de treball.
  Malgrat a mi, i no sé per quina estranya relació neuronal, front a tota aquesta colla de “patriotes” hisendats així com dels defensors d’aquestos “pobres” hisendats espanyols, me ve al cap la frase que el escriptor americà John Irving posa en la boca d’un dels personatges de la seua última novel·la: “el patriotisme és l’últim refugi dels canalles”.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook