Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent

Vicent

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 18
  Mayo
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  La Coca Cola controlarà l'Agencia Espanyola de Seguritat Alimentaria

   

  En la teoria sociològica de la política hi ha una figura denominada “la porta giratòria” que tracta de com determinades persones que, evidentment, defenen determinats interessos, de classe o empresarials, estan unes vegades prestant els seus servissis al poder polític i altres prestant - los al sector privat. Per exemple, l'actual Ministre d'Economia és un exponent important d'aquesta pràctica. Del govern “d'Ansar” passà a la vicepresidència executiva a Espanya de Lehman Brothers i, aleshores, Ministre d'Economia. En altres paraules, aquesta teoria de “la porta giratòria” posa de manifest com els lobbys de tota mena influeixen en els governs mitjançant la col•locació dels seus “peons de confiança”
  Evidentment, moltes vegades l'actuació d'aquestos lobbys no és, anem a dir, tant de primera fila com la del Sr. Guindos, sinó que sobre tot el que fan és ocupar llocs de menys rellevància política, però no per això menys influents o transcendents. D'aquestos nomenaments de “segona fila” és molt estrany que els mitjans de comunicació generalistes informen amb la qual cosa passen totalment desapercebuts.
  Per exemple, dins d'aquest últim cas estaria el nomenament al front d'Agencia Espanyola de Seguritat Alimentaria d'Ángela López de Sá y Fernández que, com la pròpia Agencia informa, "en la actualidad trabajaba como directora de Asuntos Científicos y Normativos de Coca-Cola Iberia". Per tant, l' Agencia Espanyola de Seguritat Alimentaria va a ser dirigida per una executiva de l'absoluta confiança de la multinacional, de la qual, per cert, tal com des de la web Rebelión s'informa, aquesta executiva no ha rescindit la seua relació laboral sinó simplement ha demanat l'excedència. En altres paraules, no ha cobert ni les formes més elementals!
  Com dieuen al meu poble, no cal anar a Salamanca per a traure conclusions, doncs són prou evidents. En primer lloc, és legítim i coherent dubtar de la independència aquesta persona (les seues decisions a quins interessos respondran?) però, sobre tot, és evident que la Coca - Cola va a poder controlar (o tindre una capacitat d'influència decisiva) en les decisions que des de l'Agencia es prenguen sobre una matèria en la que ella té interessos essencials i fonamentals.

   

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook