Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent

Vicent

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 06
  Julio
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  LES CAIXES I LA POLÍTICA

   

  La dreta política i social ha aconseguit colar dos “mantres” (alguns diuen argumentari) per a que actuen com a “cortina de fum” front a l'innegable responsabilitat de tota mena que tenen en l'actual situació política, econòmica i social al País Valencià.
  Per una part, i referint - se a la situació política general, afirmen “tots són igual”, és a dir, no hi ha cap distinció entre dreta i esquerra. I, per altra banda, amb referència al desastre que s’ha produït en el sector financer de les caixes d'estalvis valencianes afirmen que “els polítics han arruïnat les caixes”.
  Centrant-nos en la segona de les afirmacions, és a dir, el que els “polítics” han arruïnat a les caixes, cal dir, per a no emportar-nos a engany, que amb aquesta afirmació el que realment estan plantejant és la contraposició del model franquista, en el que segons aquest argument en els consells d'administració de les caixes no havien (ni cabien) polítics, front al model democràtic on sí s'assenten “polítics”. És a dir, el que fan és confrontar el franquisme amb la democràcia per a desqualificar a la segona, amb el qual la primera conclusió és que no estem front a cap argument sòlit i objectiu de gestió econòmica sinó simplement front a nostàlgics del franquisme.
  Per altra banda, cal dir amb rotunditat que aquesta afirmació és totalment falsa des de l'arrel ja que sempre en el consells d'administració de les caixes s'han assentat “polítics”. Sempre! El que passa és que en la dictadura eren polítics franquistes (persones afectes al règim, deien) elegits amb les regles (?) imposades per aquesta i en la democràcia són polítics democràtics en tant en quan són elegits amb regles democràtiques que els ciutadans ens han donat mitjançant els nostres representants lliurement elegits. Per tant, si la mala gestió es “propietat exclusiva” dels polítics sense distinció, com els agrada argumentar, els polítics franquistes, no hi ha cap dubte, també hagueren caigut rendits ofuscats per l'or del taulell com han caigut, per exemple, el retors (sí, retors) que dirigien la caixa andalusa Caja Sur.
  En segon lloc, cal afirmar que les regles de la dictadura (del franquisme) eren regles totalment arbitraries, fosques i que, ben vistes, sí que eren unes regles totalment “polititzades” ja que sols permetien l'elecció de gent de dretes (i d'extrema dreta), mentres que en democràcia les regles són regles públiques, conegudes i no discriminatòries per cap raó i menys ideològica (i, per tant, cabrien persones de qualsevol condició social i política).
  En tercer lloc, i és el realment important, si en aquestos moments sabem de la rebutjable gestió feta en les caixes (perquè cal dir-ho, també, la gestió en totes les caixes espanyoles no ha segut igual) i inclòs es poden prendre mesures jurídiques contra aquells que presumptament han delinquit, és gràcies a viure en democràcia i, amb tots els “peròs” que puguen posar-se, la democràcia és transparència. Amb la dictadura no s’haguérem assabentat de res ja que era un autèntic “forat negre” en el més ample sentit del terme!
  Per últim, deixar constància que a la dreta social aquesta afirmació els permet, qüestió aquesta no menor, evitar la condemna ací al País Valencià, de la gestió balafiadora i ruïnosa portada a cap pel Partido Popular que no hi ha que oblidar-ho, aplegà a copar pràcticament la totalitat del òrgans rectors de BANCAIXA i la CAM, com a venjança per l'actuació de l'oposició en el cas Gürtel.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook