Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent

Vicent

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 01
  Marzo
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Per què tanta pressa?

   

  Fa uns dies, com si fora una premonició, veient les imatges del Duc de Palma, marit de la infanta Cristina, acudint a declarar als jutjats de Palma de Mallorca, vaig pensar (malgrat no he deixat cap constància del fet) que aquest tipus de processos relacionats amb presumptes casos de corrupció de la classe política (i que, la majoria afecten al PP, almenys ací a València) prompte anaven a acabar-se.
  No ha passat molt de temps perquè aquesta premonició s'haja fet realitat. El govern del PP acaba de cessar fulminantment als integrants de la unitat especialitzada de lluita contra el frau que ha segut fonamental en l'aclariment del cas Gürtel i del cas Urdangarin.
  Traure conclusions d'aquesta decisió pot resultar fàcil, ja que, com popularment es diu, si en l'escena del crim apareixen cigarretes, evidentment, allí s’ha fumat. És a dir, en aquestos moments a qui més beneficia aquesta decisió és als presumptes corruptes i, per tant, és lícit concloure que aquesta mesura clarament va en contra de l'interès general.
  Però, ja és prou?. Crec que no. Aquesta no és una mesura aïllada sinó que va acompanyada d'altres de gran calat com és la nova regulació laboral i llavors fer un anàlisis simplista pot ser un error. Més bé caldria preguntar-se per quina raó tenen tanta pressa en canviar les actuals “regles de joc”. Simplement perquè de sempre les mesures més greus es prenen al principi de la legislatura? Podria ser, però donada la situació política tan inestable (i insostenible) que hi ha a Europa on, per exemple, a França l'esquerra pot guanyar les properes eleccions i canviar totalment l'actual correlació de forces, la pressa pot vindre donada per un càlcul previsible que la situació en Espanya a mig termini pot anar a pitjor i no tenen cap confiança en fer-ho llarg. Per tant, quan abans acaben la tasca millor!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook