Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monz贸

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monz贸

Vicent Gisbert Monz贸

No importa el que hom 茅s sin贸 on est脿. Les coses s贸n, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atr茅vete a ser sabio! La mayor parte de los hombres est谩n ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades m谩s elevadas, adoptan con 谩vida fe las f贸rmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 29
  Abril
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Que pague el que ha fet el "forat negre"!

   

  Encara no havien acabat de destapar les botelles de cava per celebrar la vict貌ria en les eleccions generals, els principals dirigents del PP ja comen莽aren a dir que 鈥ninguna administraci贸 pot gastar m茅s del qu猫 ingressa鈥 i, per tant, calia 鈥減enalitzar鈥 convertint - ho en delicte i castigant amb la corresponent pena a aquells gestors (pol铆tics o no) que no compliren aquesta regla (m茅s que regla cal parlar de dogma). Evidentment, passen els dies i en aquesta l铆nea no s'avan莽a res, entre altres circumstancies perqu猫 res pot avan莽ar per una simple regla de tres, qui m茅s ha de perdre 茅s el propi PP, ja que 茅s el que majorit脿riament t茅 les majors responsabilitats pol铆tics.
  Per貌 es igual. Suposem que les seues proclames eren sinceres i, per tant, amb credibilitat. I com ens les creguem, hi ha aplegat l'hora per a que les posen en pr脿ctica i a m茅s sense modificar cap legislaci贸.
  M'explique. Fa pocs dies, els valencians ens hem assabentat que al Pa铆s Valenci脿 la Generalitat, governada pel PP, t茅 鈥factures en el caix贸鈥 per valor de m茅s de 1.800 milions d'euros (en pessetes es tal la barbaritat que cal no fer la conversi贸, tot no siga que caiguem malalts). 鈥Factures en el caix贸鈥 s贸n despeses que s'han fet al marge del pressupost, 茅s a dir, sense tindre els corresponents recursos (cr猫dits pressupostaris) per poder fer-se. Per utilitzar, les paraules pr貌pies del Ministre d'Hisenda, la Generalitat s'ha gastat m茅s que podia per un import que sobrepassa els 1.800 milions d'euros.
  Per tant, aleshores, front aquesta circumstancia, el Ministre d'Hisenda t茅 l'ocasi贸 de posar blanc sobre negre els seus criteris sobre el funcionament de les administracions p煤bliques. T茅 l'ocasi贸 de deixar d'amena莽ar i passar a l'acci贸 simplement aplicant la legislaci贸 pressupostaria vigent. Aix铆, donat que aquestes factures son nul路les de ple dret, tal com ho diu la legislaci贸 que ho regula, a l'haver segut fetes al marge del pressupost, el Ministeri d'Hisenda en lloc d'habilitar cr猫dits (recursos) per a pagar-les el qu猫 deuria fer 茅s no pagar-les i quan el prove茂dors reclamaren el seu pagament (i amb tota la ra贸 ja que de no cobrar - les la Generalitat s'hauria enriquit injustament) el Ministeri d'Hisenda derivara la responsabilitat del seu pagament a tots aquells responsables politics que han ocasionat aquest "forat negre" de les finances valencianes.
  Tant senzill com ut貌pic!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook