Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent

Vicent

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 25
  Junio
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Què tindrà que passar per a que canvien?

  Segons el servici d'estudis del BBVA:

  "La información conocida del segundo trimestre de 2012 anticipa una nueva contracción de la actividad económica, aunque no una aceleración del deterioro.

  De consolidarse las tendencias registradas en los indicadores disponibles a la fecha de cierre de este Observatorio, la caída intertrimestral de la actividad en el 2T12 se situaría en torno al -0,3%, lo que supondría una contracción del PIB similar a la observada en los dos trimestres precedentes y un comportamiento mejor que el previsto en nuestro escenario central (-0,5%), consistente con una caída del PIB del -1,3% para el conjunto del año.

  No obstante, la persistencia de las tensiones financieras y el alto grado de incertidumbre podrían incidir con mayor intensidad en la evolución de la economía durante el tramo final del trimestre, dando lugar a un deterioro mayor"

  Aquesta constatació posa de manifest el fracàs més absolut de la “política criminal” de retalls de la despesa social portada a cap des de l’inicií de la crisi econòmica. Però a pesar d’aquesta constatació real del fracàs o, possiblement, per això, Rajoy ens anuncia un nou capítol de mesures de contracció de la despesa, de sofriment per als ciutadans en general i per als treballadors en particular.

  Fins a quan la societat podrà suportat aquesta ortodòxia econòmica que sols ens porta a l'abisme? Què haurà de passar per que els governs europeus canvien de política econòmica i devaluen l'euro, permitixen que el BCE preste fons als governs (l'argument és tan senzill que dona vergonya dir-ho, sols amb els interessos que els països s'estalviarien és podria apostar per una política de creixement), s'incrementen els salaris en aquells països com Alemanya on no hi ha contracció econòmica, es faça una política eficaç de lluita contra el frau fiscal i, sobre tot, es canvie el sistema tributari fent - ho més progressiu i proporcional a les rendes.
  Causa pànic pensar que la manipulació del fort descontent social en altres époques fou la porta per la que entrà feixisme!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook