Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent

Vicent

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 01
  Noviembre
  2011

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Quin es el futur que ens espera desprès de les eleccions? (si les enquestes no erren)

  Com és conegut a Portugal la dreta no sols propicià la caiguda del govern socialista amb la seua negativa en el Parlament a aprovar el programa d'ajustos que el govern socialista proposava, sinó que a més, en les eleccions generals convocades deia que no anava a fer-ne. Doncs bé, una vegada guanyades, i emparant-se amb l'herència rebuda, han deixat a “l'altura del betúm” els ajustos socialistes.

  Bé, feta aquesta necessària introducció i ampliant-la amb el que deia el President de les Cambres de Comerç de Portugal la setmana passada en una entrevista publicada per la premsa, sense massa imaginació és fàcil endevinar el futur. Les receptes d'aquest empresari de dretes ens posen sobreavís (a Portugal s'estan aplicant i a Espanya, si és prestà atenció al que des de la dreta es deixa caure, també, s'aplicaran)
  En primer lloc, complir els compromisos amb Europa. Tota la política econòmica es supeditarà al compliment del dèficit marcat per Europa. Per tant, veient el que ha passat a Portugal ens esperen uns ajustos pressupostaris de “cavall” amb la finalitat de complir amb l'objectiu del dèficit. Els fets fins ara no tindran res que veure als que vindran i Zapatero, a l'igual que el Cid Conqueridor, seguirà regnant en els discursos de la dreta després de “mort”.
  En segon lloc, reforma laboral que porte a l'acomiadament lliure. Segons aquest empresari “La rigidez del mercado de trabajo es una de las causas por las que los jóvenes no encuentran empleo”. És a dir, el sistema no pot impedir acomiadar a aquell que l'empresari necessita i per tant, prenent als joves com a hostes, és deu facilitar l’acomiadament quan més millor.
  I, per últim, abaixar els salaris. Com el consum de les famílies és excessiu per a la capacitat de producció nacional es recorre a les importacions, el qual provoca a la vegada un endeutament que s'acumula a l'excessiu que ja hi ha, fent necessari, en conseqüència,  reduir el consum de les famílies. I com es reduix? Molt senzill, abaixant els salaris (en Portugal ja han eliminat les pagues extres). Si són faves contades!.
  En conclusió. Menys estat a favor de més mercat, menys protecció del treballador a favor de més mercat i menys salaris a favor de més plusvàlues!
  Com popularment es diu, el que avisa no és traïdor!

   

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook