Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 15
  Septiembre
  2015

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  Sobre l'educació valenciana. Un informe a estudiar.

  La premsa escrita ha destacat les conclusions de l’informe de la Sindicatura de Comptes “UNA OPORTUNITAT PER A MILLORAR LA GESTIÓ: Auditoria operativa de l'ensenyament primari: Avaluació amb criteris d'eficiència, eficàcia i economia del programa pressupostari 422.20 EXERCICIS 2009-2013” publicat en la revista d'Auditoria Pública i signat pel tècnic d’auditoria Joaquín Izquierdo Peris i l'ajudant d’auditoria Raquel González Virgidiano, tots dos funcionaris de l'esmentada Institució, on es conclou que una hipotètica supressió de la xarxa de col·legis concertats a la Comunitat Valenciana suposaria - sempre que es conservés el mateix nombre de places escolars però de caràcter públic - un augment de la despesa anual de l'administració de 43,8 milions d'euros. Però, igualment, destaca que, aquest estalvi que obté l'administració, té la seva contrapartida en la major despesa de les famílies, que han de realitzar desemborsaments relacionats amb les activitats extraescolars o lectives. Així, el diferencial calculat en quant a la despesa pública es compensa i, fins i tot, se supera, si s'inclou en l'anàlisi les despeses que suporten directament les famílies per conceptes relacionats per les activitats extraescolars o lectives. En aquest punt, mentre que la despesa mitjana de les famílies per unitat escolar és de zero a la xarxa pública, arriba a 11.040 euros en el cas de la concertada.

  L’informe complet, per aquells que estiguin interessats a tenir un millor coneixement de la realitat del sector educatiu del País Valencià, el poden trobar en la web de la Sindicatura de Comptes de la Generalitat i, sense que servisca de precedent (no soc qui per dir res a ningú), ho recomanaria als responsables polítics, ja que en ell trobarien una bona eina de treball per poder encertar en les seues decisions.

  Per últim, destacar com des de l’administració pública, és a dir, sense haver de recórrer a “experts” externs i haver de pagar honoraris, algunes vegades desorbitats (encara recorde la quantitat què ens consta als valencians els estudis que s’encarregaren a consultors privats per fer estudis de com prevenir “l’efecte 2000”) es fan treballs (i no sols hi ha aquest) de qualitat i interès social. Evidentment, no intente demonitzar al sector privat, però sí posar les coses en el punt raonable de la qüestió.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook