Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 31
  Enero
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Un dogma demostrat fals

   

  En l'última entrada d'aquest blog comentava que la secta neoliberal, que ni és neo ni és liberal, en les seues propostes polítiques el que feia era pontificar en lloc d'argumentar i demostrar. En aquest sentit, u dels seus dogmes és que el sector privat és més eficient que el sector públic.
  Doncs bé, fa poc ens hem assabentat, gràcies a un article de Vicens Navarro, que la potent empresa automobilística americana General Motors, nacionalitzada pel govern d'Obama amb l'oposició del Partit República (equivalent al PP a Espanya) i que en el moment àlgid de la crisi havia aplegat a perdre 4.300 milions de dòlars, hi havia declarat enguany 2.500 milions de beneficis.
  En definitiva, no sols el dogma s’ha demostrat fals sinó que l'administració americana, en aquest cas i sense que personalment ho vullga elevar a categoria universal ja que llavors estaria actuant com la secta, ha segut tremendament eficaç i eficient salvant una empresa fonamental per al sector industrial americà i, sobre tot, salvant molts llocs de treball, que d'altra forma hagueren anat a engrossir les cues de l'atur.
  Aleshores, la secta que, com he dit, no donà el suport a una nacionalització que, entre altres circumstancies, costà als americans molt menys recursos que els dedicats a salvar al sector financer (per cert, ací Obama sí que compta amb el suport republicà) voldrà que torne al sector privat. En altres paraules, i com sempre, voldrà aplicar la seua vella estratègia política de socialitzar les pèrdues però privatitzar els beneficis.
  En aquestos moments no es sap que passarà amb la GM però, com acertadament reflexiona Vicens Navarro, cal preguntar-se per què a Espanya no es nacionalitzà el sector financer on tants milers de milions d'euros s'han enfonsat i tants milers de llocs de treballs s'han perdut, sense que la situació creditícia haja millorat.
  Això sí, Botin i cia, s'han llevat de davant una competència - les caixes - que feia anys desitjaven fer desaparèixer, quan no es faran amb algun tros de la tortada a preus irrisoris.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook