Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent

Vicent

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 23
  Marzo
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Un nínxol d'ingressos pressupostaris per explotar!

   

  Segons acaba de posar de manifest l’associació de Tècnics del Ministeri de Hisenda (que d’impostos deuen saber prou) en Espanya les grans companyies paguen una mitjana de cinc punts menys que la xicoteta i mitjana empresa (PYMES) “com a conseqüència de les 'excessives facilitats' que tenen per a minimitzar i inclús eludir el pagament de les seus obligacions fiscals, creuant moltes vegades “l’esquàlida línia roja' que existix entre l’elusió - us abusiu dels instruments legals disponibles - i la evasió d’impostos
  Així, en aquest sentit, les gran empreses han passat de tributar el 30% per a situar-se per davall del 17%, pagant, en conseqüència, en molts casos menys que els seus propis treballadors per l’IRPF. Igualment, el tipus mig efectiu de les 105 majors entitats de crèdit, és tan sol del 16,1% o, el que es el mateix, casi sis punts menys que les microempreses i, per descomptat, molt menys que una gran part dels treballadors per l’IRPF.
  Aquesta situació i no la crisi, segons el tècnics d’hisenda, ha suposat una caiguda dels ingressos per l’Impost de Societats del 63% que, en termes bruts, suposa un descens de 28.212 milions d’euros.
  Si tenim en compte que el tan anomenat dèficit pressupostari espanyol és conseqüència, fonamentalment, de la caiguda d’ingressos fiscals per la crisi, no acaba d’entendre’s molt bé que espera el “Partido de los Trabajadores”, àlies el PP, a modificar aquesta situació i fer pagar a aquestes grans companyies, en lloc de fer-ho pagar als treballadors.
  Però a la fi, pareix mentida com un partit replet de “apòstols” del “mercat” no han descobert aquest “nínxol” d’ingressos?

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook