Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 09
  Marzo
  2011

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Als productes dietètics “s’ha posat ciència on hi havia molt de màrqueting”

  Daniel Ramón és un científic atípic, però, sobretot, excepcional i visionari. Ahir va explicar la seua aventura al capdavant de l’empresa biotecnològica Biòpolis (www.biopolis.es) a la I Jornada d'Innovació en la Investigació organitzada per la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. Ramón va aparcar la seua carrera brillant al món acadèmic com a catedràtic de Tecnologia dels Aliments a la UV i investigador a l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia dels Aliments (IATA) del CSIC per apostar pel sector privat. Així va nàixer fa set anys Biòpolis, l’activitat de la qual prioritza els sectors food&feed/pharma&chemistry. És a dir, el desenvolupament d’aliments, tant per a humans com animals, i productes per a la indústria química i farmacèutica. I el 2010, Biòpolis, juntament amb l’empresa germana LifeSequencing, ja facturava 4,5 milions d’euros.


  Davant l’espiral infinita de productes dietètics, aliments funcionals, complements nutricionals, baixos en greix o sucre i noves fonts de vitamines i proteïnes, Ramon va assegurar que el reglament del Parlament Europeu relatiu a les declaracions nutricionals i de propietats saludables dels aliments -va entrar en vigor el juliol del 2007-  “ha posat ciència on hi havia molt de màrqueting”. (http://europa.eu/legislation_summaries/consumers/product_labelling_and_packaging/l21306_es.htm).


  Daniel Ramón, de discurs rigorós i paraula amena, aconsella als joves investigadors i emprenedors una “relació directa amb els empresaris”. A més, va suggerir obertament la necessària reestructuració de les Oficines de Transferència d’Investigació (OTRI) de les universitats perquè s’aproximen a la realitat del mercat actual a fi d’afavorir una eficient i àgil transferència de coneixements a la societat.


  Aquest matí finalitza la I Jornada d’Innovació en la Investigació amb la intervenció de la directora general d’Investigació del Ministeri de Ciència i Innovació, Montserrat Torné. Més info: www.uv.es/cdciencia

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook