Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 28
  Enero
  2013

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Ciència productiva

  Veure els bòlids córrer per l’aeroport orfe d’avions a Castelló o recordar que la Generalitat Valenciana haurà de fer front al deute milionari del València CF i l'Hèrcules, alhora que ha gastat quasi 300 milions en drets televisions del València i el Vila-real, fan pensar en quin model d’esport productiu voldrà impulsar el president Alberto Fabra. Perquè el cap de l’executiu valencià considera que no hi ha lloc per a la investigació científica “no productiva”, però, alhora, manté projectes no sols improductius per als ciutadans, sinó que incrementen el deute d’unes arques públiques senzillament buides. I no per la crisi.

  Mentre les xifres de l’atur pugen com la bromera, el Partit Popular no veu en la investigació, el desenvolupament i la innovació l’eixida a la crisi. Així que opta per ofegar les universitats públiques i l’activitat científica. El BOE acaba de donar l’últim colp als investigadors. Unilateralment i sense avís, el Govern central ha ampliat el termini de tres a quatre anys per a projectes científics del Pla Nacional de Ciència i Tecnologia i el primer any només autoritzen el 7% del cost total. Un fre evident a les iniciatives ja aprovades. I, en definitiva, a la ciència, sempre productiva, com a aposta de futur.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook