Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 22
  Febrero
  2013

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Contra la rajola, fixar prioritats ambientals

  Mentre la Comissió Nacional del Mercat de Valors suspèn la cotització d’imperi de la immobiliària Reyal Urbis, un informe de la poderosa entitat bancària nord-americana JP Morgan, titulat El sol podria tornar a lluir a Benidorm, considera que el sector de la rajola encara té futur a la costa valenciana. Una alegria. Això si, després de fer un considerable ajust de preus.

  I la dreta valenciana no s’ho pensa dues vegades. L’alcalde popular de Gandia, Arturo Torró, sembla que té previst urbanitzar la platja de l’Ahuir, una franja encara verge entre la capital de la Safor i Xeraco.

  La modificació de la Llei de Costes acabada d’aprovar pel Congrés, gràcies a la majoria absoluta del PP, també facilita el retorn d’un model econòmic esgotat i gens sostenible. La reforma normativa promoguda per l’equip de Mariano Rajoy i Arias Cañete agreujarà la pressió urbanística sobre el litoral, ja que entre altre qüestions, redueix la protecció de 100 a 20 metres en llocs com ara les ries o les anomenades platges urbanes.

  TROBADA PER LA SOSTENIBILITAT VALENCIANA

  Davant aquest reviscolament, encara teòric, però amb el suport d’una legislació més laxa en benefici dels especuladors, diversos col·lectius valencians han decidit mobilitzar-se i reclamar l’atenció i la col·laboració ciutadana sobre el medi ambient, en aquests moments en què la crisi dilueix tantes altres necessitats primordials.

  La Plataforma Valenciana Rio+20 i la Universitat de València -a través del Vicerectorat de Sostenibilitat, Campus i Planificació dirigit per Clara Martínez- han organitzat la Trobada Valenciana per la Sostenibilitat oberta a tota la societat a fi de fixar les prioritats ambientals per a la pròxima dècada. La cita serà aquest dissabte a les 10 hores al Centre Cultural La Nau.

  De nosaltres depèn que el futur de la rajola siga només el passat.

  Trobeu el programa de la Trobada Valenciana per la Sostenibilitat en aquest enllaç.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook