Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 01
  Septiembre
  2011

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Fins sempre, Francés

  Estima apassionada per Sagunt i entusiasme per la cultura valenciana. Aquest és part del patrimoni que ens deixa l’amic Josep Maria Francés, un home bo i compromès amb el Camp de Morvedre i amb les falles solcant per les seues venes. Ahir vam acomiadar a Francés, multitudinàriament, a una missa oficiada per Josep Martínez i Rondan, qui li va dedicar uns emotius versos. Ens deixa al seu estil, amb discreció, sense voler cap protagonisme i conservant la il·lusió per la vida i la seua família fins el final.

  Josep Maria Francés ha esdevingut un personatge imprescindible de Sagunt. La seua empremta roman a les nostres memòries gràcies a la seua creativitat i crítiques a la Falla de Santa Anna. I també pel seu compromís i dedicació en la defensa de la ciutat i la seua història a través del Col·lectiu pel Patrimoni de Sagunt.

  Des de Santa Anna, va impulsar la constitució de la comissió com a Associació Cultural, i també va promoure la celebració de setmanes culturals –allunyades de les dates falleres- per abordar l’actualitat, la història, el patrimoni o el medi ambient de tots els pobles del Camp de Morvedre. A més, gràcies al treball incansable i l’eficàcia de Francés, el llibret de la Falla Santa Anna ha estat durant anys més que un llibret, un llibre ple de cultura amb signatures i col·laboracions artístiques compromeses i de qualitat.

  Molts han estat els seus mèrits, difícils de recollir en aquest moment realment trist. I més encara, ha estat una persona generosa, que estimava la seua gent i que es feia estimar de valent. Ens quedem, doncs, amb seu somriure, optimisme, companyerisme sincer i la seua vocació pel seu poble, el nostre. I un camí per continuar la seua immensa tasca per Sagunt.

   

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook