Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 21
  Abril
  2011

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  La Comunitat, pas a pas i un GPS amb l’Institut Cartogràfic

  Rebre una invitació de l’Hble. Sr. Vicepresident tercer del Consell i Conseller de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, D. Juan Gabriel Cotino Ferrer, a través del Centre Excursionista de València és un fet, podríem dir, inusual. La campanya electoral fa possible aquests miracles fugissers.


  L’Institut Cartogràfic Valencià ja havia presentat el projecte ‘La Comunitat, pas a pas’ el passat febrer, però no hi ha cap inconvenient en tornar a explicar la iniciativa -consistent en la generació d’un mapa topogràfic del territori autonòmic per a navegadors GPS- quantes vegades siga necessària. I aquest dilluns 18 va ser la cita.


  El mapa topogràfic a escala 1/5.000 es pot descarregar en http://terrasit.gva.es/es, en 2D i 3D, i, a més de la informació, permet l’elaboració de rutes amb perfils (alguns socis van apuntar les dificultats de fer servir el sistema GPS per a aquesta aplicació i la necessitat d’organitzar cursets formatius). Tot i això, encara està incomplet. Per aquest motiu, el Cartogràfic i Medi Ambient volen signar un acord amb el CEV per tal d’aconseguir la col·laboració dels seus membres. I malgrat el compromís i la voluntat de tots, només hi ha encara un esborrany de conveni amb escassa informació sobre qüestions econòmiques i logístiques. Perquè la “voluntat de democratitzar la informació”, com va destacar el director de l’ICV, Emilio Forcén, és molt lloable, però el desenvolupament tecnològic implica costos.


  D’altra banda, alegra sentir a Forcén allò de “que no es perga la toponímia” perquè tenen un gran interés en recuperar el màxim nombre. “Ja en tenim 100.000 i esperem arribar prompte als 200.000”, va assegurar.


  A veure si amb tantes facilitats i accessibilitat al territori, entre el Centre Excursionista presidit per Juan Manuel Ferrís aconsegueix que el conseller Juan Cotino recupere l’esperit muntanyenc. Perquè com va reconéixer, de manera entranyable, “De jove, tenia eixa afició de caminar”.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook