Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 20
  Septiembre
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  La nòmina de Toharia

   

  El salari de Mariano Rajoy és de 78.185,04 euros, Soraya Sáenz de Santamaría cobra 73.486,32 i el sou mitjà dels presidents autonòmics se situa en els 76.647 euros l’any. Els presidents del Tribunal Suprem i el Constitucional reben al voltant de 130.000 euros i el Rey, 140.519 euros –a més de 152.233 per despeses de representació. En aquest paisatge de nòmines sobresurt, encara, el director científic del Museu de les Ciències Príncep Felip, Manuel Toharia, amb uns emoluments anuals superiors als 150.000 euros (uns 86.000 euros més que el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, qui s’acaba de retallar la retribució per solidaritat amb la resta de treballadors públics).

   

  El passat abril, el Consell va començar a rebaixar els contractes d’alta direcció, entre ells, l’escandalós de la intendent i gestora del Palau de les Arts, Helga Schmidt, qui va passar dels 180.000 –i unes quantioses factures de despeses- a uns 68.000 euros anuals. La periodista de Levante-EMV Julia Ruiz detallava fa uns dies que el divulgador madrileny disposa d’un contracte de prestació de serveis per a l’assessorament de la direcció del Museu de les Ciències a través d’una societat mercantil, subjecte a condicions de confidencialitat. Així, serà l’expresident Eduardo Zaplana qui coneixerà les incògnites d’una contractació que ha costat a les arques públiques quasi dos milions d’euros en 13 anys.

   

  Quan la Generalitat ha aconseguit desmantellar la majoria de línies de recerca del Centre d’Investigació Príncipe Felipe, les inversions en ciència s’han reduït més d’un 25% en l’àmbit estatal, el ministre d’Economia Luis de Guindos diu que s’esgoten els diners per a les prestacions socials i es negocia un Expedient de Regulació d’Ocupació per al complex de la Ciutat de les Arts i les Ciències, el secretisme sobre la desorbitada nòmina del divulgador científic Manuel Toharia és més que una irresponsabilitat.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook