Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 15
  Enero
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  "La sostenibilitat és incompatible amb el creixement econòmic il·limitat"


  PILAR AZNAR: "LA SOSTENIBILITAT ÉS INCOMPATIBLE AMB EL CREIXEMENT ECONÒMIC IL·LIMITAT".

  Pilar Aznar és catedràtica de Teoria de l’Educació de la Universitat de València i fa uns mesos va estar designada delegada del Rector per a la coordnació de l’educació i la sensibilització per a la sostenibilitat. Disposa d’una extensa trajectòria en investigació i pràctica de l’educació ambiental i també ha estat fundadora de l’Estructura de Recerca Interdisciplinar en Sostenibilitat d’aquesta institució acadèmica.

  La sostenibilitat és un concepte molt ampli, quina definició prefereix

  Aquella que considera la sostenibilitat com la recerca de la qualitat ambiental, la justícia social i una economia equilibrada i viable a llarg termini.

   

  Com pot ajudar la a assolir un model econòmic més just?

  Ha d’esdevindre una eina per a combatre la crisi. Tanmateix, és necessari un canvi de pensament en el paradigma actual, en les accions i decisions tant polítiques com econòmiques i, de moment, malgrat la situació on estem a nivell local i mundial, no s’està produint cap modificació de perspectiva. I ho acabem de veure, per exemple, a les conclusions de la cimera de canvi climàtic a Durban. Hi ha que canviar de termes i plantejar un altre escenari perquè el creixement econòmic il·limitat, com ara està plantejat, no és sostenible ni té futur.  

   

  Continuació de l'article a http://bit.ly/y2Fqa3

  Publicat a www.conec.es

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook