Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 11
  Marzo
  2011

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Voleu adoptar un riu?

   

  Aquesta és una de les moltes propostes de l’Associació Hàbitats, la qual lidera des de 1997 a Catalunya el Projecte Rius, una iniciativa d’estudi dels ecosistemes aquàtics i promotora del voluntariat i l’educació ambiental. Al territori valencià, Xúquer Viu també participa en aquest projecte que aposta per una implicació de la ciutadania en la conservació més lúdica que bel·ligerant.

  Els nostres rius són grans desconeguts, malgrat la seua riquesa en biodiversitat i bellesa paisatgística. Jo mateixa vaig conèixer els rius valencians ben tard. De fet, he tingut amb ells una relació complicada. El poble de ma mare va ser traslladat de la Serrania per construir un embassament al Túria, em vaig criar al costat d’un Palància sense aigua perquè també quedava retinguda a un pantà i ara visc al costat de l’antic llit del Túria, reconvertit en jardí perquè el riu es va desviar a fi d’evitar inundacions.

  Tortosa acull demà dissabte la trobada anual de voluntaris de Projecte Rius. El seu coordinador Roger Gili em va convidar a fer-hi la conferència inaugural, així que hi tornarem amb gust a les Terres de l’Ebre.

  Més info: http://www.projecterius.org/node/2642

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook