Blog 
Ja estic en Falles!
RSS - Blog de Carles Andreu Fernández

El autor

Blog Ja estic en Falles! - Carles Andreu Fernández

Carles Andreu Fernández

Informador festiu i internauta per vocació, vaig fundar una de les primeres webs de comissiones falleres en 1998, i des de 2000 divulgue i informe sobre les Falles amb el meu invent Distrito Fallas (www.distritofallas.com). A més co·llabore en ràdio i premsa de temàtica festiva. Pots seguir-me en Tw...

Sobre este blog de Valencia

Les notícies sobre Falles ja te les he donades en DistritoFallas.com. Ara et contaré què en pense.


Archivo

 • 25
  Abril
  2013

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Comissió d'Incultura i politiqueig

  El recent rebuig a la baixada de l'IVA en les Falles al Congrés demostra que la política espanyola continua sent com aquella que, en els anys vuitanta, parodiava Pedro Ruiz en la tele dels anys huitanta: la de polítics que els encanta criticar als altres, de dir xorrades i sense buscar punts en comú que beneficien a tots.

  Primerament, ens trobem amb una Comissió de Cultura que poc fa per la cultura d'un país en què la pujada de l'IVA del sector, del 8 al 21%, ofega a cines, teatres i, com no, artistes fallers. ¿Que calia que tots paguem més impostos? Segurament sí, però no a costa de carregar-se sectors de l'economia espanyola, i menys el cultural, que suposa una patrimoni important per a l'Estat.

  Tornant a les Falles, la proposta de Compromís de rebaixar l'IVA al sector de les festes de la Comunitat Valenciana ha sigut qualificada por Rita Barberá com a 'oportunista y tramposa', i ha dit que este partit mai s'ha preocupat de les Falles i que només busca titulars en premsa. Sincerament, crec que este partit està fent un esforç per millorar la festa i fa bé en divulgar les seues propostes, tant per les xarxes socials com enviant comunicats de premsa. La llàstima és que els altres partits no ho facen, com ja he comentat alguna vegada en Facebook. Ara bé, per a fer-ho com Toni Cantó, que quan entra al Twitter l'arma, millor quedar-se calladet.

  Quant a l'acusació de Rita Barberà que s'estan aprofitant políticament de la festa, és una cosa que ells, com la resta de partits que ha governat l'Ajuntament de València, ho han fet. Unió Valenciana, el PSPV-PSOE i el propi PP ja tenen experiència en modelar les Falles al seu gust, com ja va fer el tío Paco durant la seua dictadura de 40 anys. Això no lleva de l'existència d'èpoques més dialogants on s'ha fet més fàcil la participació de tots en la festa, com van ser els anys de Félix Crespo en la presidència de Junta Central Fallera. En el cas que ens ocupa sí que podria qualificar-se d'oportunitat el que ha tingut Compromís; ara bé, oportunitat de demostrar iniciatives a favor de la festa. ¿Que era difícil que s'aprovara la proposta? Ho era, i finalment així ha passat, però no era per a criticar-la tan durament com ha fet el PP de València. Però clar, els sembla obligatori crucificar la competència, i fins i tot demonitzar-la, quan cap partit (ni tan sols el PP) mereix eixe tracte. Però la política és així de cruel.

  On vull arribar és al fet que el que ha passat és altre episodi de les habituals baralles ridícules dels polítics, on quan no fas et posen a parir, i quan fas, també. Els diputats valencians del PP i d'UPyD, en comptes de preocupar-se per l'interés de la seua terra, els agrada més donar 'cabotà' als dirigents nacionals i posar a parir als altres partits. Tampoc l'actor ficat a polític Toni Cantó, diputat per València del partit UPyD, va votar favorablement a la proposta, sinó que va abstenir-se per considerar-la massa localista (però localitzada en la seua terra) en comptes d'ampliar-la com va fer PSPV-PSOE. Llàstima de bons polítics que hi ha en tots els partits, segurament més capacitats que els personatges de l'actual govern estatal, i que haurien tenir més pes en la política espanyola. En definitiva, que les Falles han eixit perjudicades per culpa de les Administracions Públiques, altra vegada en la seua història. Té nassos la cosa.

   

  Denunciar
  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook